אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
זה כנראה היה רק ענין של זמן ובימים אלו (29.6-1.7.2015) מתקיים שיתוף פעולה קולינרי בין שגרירות איטליה בישראל, משרד התיירות ומסעדת אדום הירושלמית. נעם ריזי, מבעלי מסעדת אדום מספר: "העלינו רעיון לפני מספר חודשים בעקבות שבוע צרפת שהשתתפנו בו כבר שנה שנייה. בתור מוסד קולינרי ותיק, חשוב לנו להביא לקהל לקוחותינו חידושים קולינריים, ועל כן החלטנו לצאת במסורת חדשה של שיתופי פעולה עם שפים מובילים ממקומות שונים בעולם. יש לנו חיבור לאוכל וליין האיטלקי, ושילוב מסוג זה הוא לא פחות ממושלם מבחינתנו, ולכן זו גם הבחירה שעשינו".
הרעיון של בעלי המסעדה היה לארח שפית איטלקית מובילה, שתיצור יחד עם שף "אדום" תפריט של מנות מיוחדות שיוגשו במסגרת "שבוע איטליה" החגיגי. "מעבר להגעה של שף מוכר לארץ, החזון היה לייצר גם ערך מוסף לביקור, כזה שיעשה יחסי ציבור טובים לירושלים ולמדינת ישראל, ולכן פנינו למשרד התיירות ולשגרירות ישראל באיטליה כדי להציע להם לקחת חלק בפרויקט. לשמחתנו הם התלהבו לא פחות מאתנו, הרימו את הכפפה ועזרו לתווך" מספר ריזי. במסעדה תתארח השפית ויויאנה ורזה (Viviana Varese) ממסעדת אליס (Alice) הממוקמת במתחם Eataly של השף מאריו בטאלי במילאנו. ורזה, מהשפיות היחידות בעולם להן מסעדה המעוטרת בכוכב מישלן, תתארח במטבח של אדום למשך שבוע, ותבשל יחד עם שף אלרן בוזגלו מנות מהמטבח הצפון איטלקי ים תיכוני עדכני, יחד עם טכניקות בישול מולקולריות אותן הם רקחו במשותף. "בעקבות האירוע יגיעו יחד עם ויויאנה גם שלושה עיתונאי אוכל איטלקיים מובילים אשר יסקרו, יכתבו ויספרו על שבוע איטליה באדום ועל החוויה שלהם בארץ". הוא מוסיף.
הכל התחיל בפיצה
ורזה התחילה את דרכה במטבח כבר בגיל 7 כאשר עזרה להוריה בהכנת פיצה, אך לא חשבה שזה יהפוך למקצוע. יום אחרי יום גברה תשוקתה למטבח, תשוקה אשר הובילה אותה בגיל 21 לפתוח את מסעדתה הראשונה בעיר הקטנה Lodi. עם השנים היא גדלה והתפתחה, הכירה את סנדרה סיסיניאלו, שותפתה עד היום והסומלייה של המסעדה, ויחד החליטו לעזוב את העיר הקטנה, לפרוץ גבולות ועברו לעיר הגדולה, מילאנו.
בשנת 2007, פתחו השתיים את מסעדת Alice, והביקורות הטובות הן מהסועדים והן ממבקרי מזון איטלקיים התחילו להגיע. בשנת 2010 הכתיר אותה האתר הנחשב Identita’ golose כשפית הטובה באיטליה. מספר חודשים לאחר מכן, האתר Gambero rosso בחר בה כשפית העולה. החותמת להצלחה הגיעה בשנת 2011 כאשר היא השיגה את כוכב המישלן הראשון.
"שמעתי על מסעדת אדום מחבר ישראלי שלי", מספרת ורזה, "והחלטתי לבוא בגלל שישראל היא מדינה יפה וגם זו הזדמנות להציג את היופי של המטבח האיטלקי. אני חושבת שיש למטבח האיטלקי והישראלי הרבה במשותף, כמו למשל ההקפדה על איכות חומרי הגלם. אני מזמינה את כולם לבוא ולטעום מהתפריט המיוחד".
לגלות את המטבח הישראלי
מסעדת אדום היא מהמסעדות המובילות והוותיקות בירושלים וממוקמת במתחם התחנה הראשונה בעיר. את המטבח מוביל השף אלרן בוזגלו עם סגנון בישול צרפתי ים תיכוני, כאשר מנות התפריט והמיוחדים משתנים על פי עונות השונה ועל פי חומרי הגלם הזמינים בשוק באותה העת.
אביטל קוצר אדרי, מנהלת לשכת התיירות הישראלית באיטליה: "פרויקט נפלא זה פותח את הדלת לסגמט שנמצא בצמיחה תמידית באיטליה, והוא סיורים תיירותיים גסטרונומיים. זאת בעיקר בתקופה בה ישראל מציגה בהצלחה בתערוכת האקספו העולמית, שנושאה: "להאכיל את העולם, אנרגיה לחיים". תיירים איטלקים רבים שמגיעים לישראל מחפשים לגלות את המטבח הישראלי, לא רק המסורתי אלא גם המודרני והמתחדש. ביקורה של השפית ורזה וסיקורו התקשורתי מהווים הזדמנות נהדרת לחשוף את הקשר בין שתי התרבויות והמדינות, שהן במהותן קרובות מאוד, ובכך להגדיל את החשיפה החיובית של ישראל באיטליה ולעודד תיירים נוספים לבוא ליהנות מארצנו הנהדרת ומהשפע התרבותי והקולינרי שיש לה להציע.
האירוע בין התאריכים 29.6-1.7 בימים ב'-ג'-ד' וילווה במבחר יינות מבית אנטינורי .
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||