אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
א זה ארוחת בוקר: אומרים שמה שאוכלים בבוקר, משפיע על מצב הרוח של כל היום. בקפה פריז מגישים ארוחות בוקר שעושות שמח כמו שקשוקה בלקנית, כריך טונה תוניסאי, טוסטים פריכים ולקינוח: מימוזה שהיא שילוב של קאווה ומיץ תפוזים.
ב זה ביפה: אם המילה הזו לא אומרת לכם כלום, תקפצו רגע למסעדת לה בוקה ותבקשו לטעום מהביפה דה צ'וריסו. ועכשיו בעברית: נתח של 250 גר' סינטה מיושן, שמוגש עם קרם ירקות שורש כתום בליווי פטריות פורטבלו. הי, אנחנו היינו פה קודם.
ג זה גורמה: במסעדת השף "גבריאל" שבמרכז העיר, מגישים אוכל מוקפד שיש מאחוריו הרבה מאוד השקעה. יודעים כמה זמן לוקח להכין פטה כבד עוף מצופה בקרסט פיסטוקים? האמת זה לא מעניין רק תנו לטעום. אם אתם באים בזוג, נסו את "דואט אוהבים", שילוב מנצח בין פילה בקר ושקדי עגל ברוטב פירות יער ויין אדום.
ד זה דגים: למרות שבירושלים אין ים, יש בה כמה מסעדות דגים משובחות. אחת מהן היא מסעדת אוליב אנד פיש הוותיקה, מול גן הפעמון. תנסו את הדניס השלם שנצלה טוב טוב על הגריל עם עשבי תיבול, או את פילה הסלמון ברוטב הדרים ותבינו למה דייג אוהב דגים.
ה זה המבורגר: יש כאלו שרק המילה הזו עושה אותם רעבים. ובמקרה שאתם גם כאלו, כדאי לכם לקפוץ לג'וזף, ההמבורגר – בר שבאזור שוק מחנה יהודה, לכמה ביסים טובים עם צ'יפס בצד. לקינוח: בירה קרה ואתם מסודרים לכמה שעות טובות.
ההמבורגר של ג'וזף, קדימה להסתער
ו זה ופל: אי אפשר להגדיר יותר טוב את ופל פקטורי מאשר "גן עדן לחובבי מתוקים". למרות שזה פחות טוב לדיאטה, מדובר בחטאים מתוקים שלא תרצו לפספס. כל השוקולדים הכי שווים יכולים להיות אצלכם בצלחת בליווי של מייפל, נוגט, נוטלה ועוד.
ז זה זנב שור: פעם היה אפשר למצוא את שוק מחנה יהודה לפי הריח של האוכל שהתבשל על הפתיליות של עזורה. המסעדה הכל כך מפורסמת מציעה תבשיל זנב שור, פעם מנה סטנדרטית של מסעדות פועלים, ועדיין משהו שחייבים לטעום.
ח זה חצ'פורי: להיות גיאורגי זה דרך חיים, והמטבח הגיאורגי הביא לעולם תבשילים ומאכלים שהופכים את חוש הטעם למקום טוב יותר. החצ'פוריה הקטנה בפינה שבשוק מחנה יהודה, תגלה לכם כמה מהמאפים הממכרים, בראשם החצ'פורי.
ט זה טבעוני: הי, אם אתם טבעונים זה לא אומר שאתם צריכים לאכול רק חסה. התפריט הטבעוני של קפה נוקטורנו הוא משהו ששווה לנסות גם אם אתם לא כאלה. פסטה בולונז, שווארמה, המבורגר, סלטים ומרקים שווים, שעושים חשק להיות טבעוני.
י זה יוקוזונה: המתאבק היפני האגדי עלה לירושלים בדמות מנת המבורגר 330 גרם מתוצרת מסעדת בלאק בירושלים. למי שלא מחובבי הז'אנר, יוקוזונה היה ידוע כמתאבק במשקל כבד במיוחד והמנה הזאת עושה לו כבוד, לא סתם מדובר במנה מנצחת.
כ זה כבדי עוף: מה אומר לכם שילוב המילים "לבן בסינמטק"? לנו זה אומר מסעדה המשקיפה על חומות העיר העתיקה שנחשבת כבר שנים רבות כאחת מהטובות בעיר. אנחנו ממליצים על מנה של כבדי עוף צרובים, ברוטב דובדבני אמרנה וצ'יפס כרישה על פולנטת תירס. זה נשמע הרבה יותר טעים כשזה על הלשון.
ל זה לבבות על שיפוד: כשהלילה יורד על שוק מחנה יהודה, מתחילה החגיגה האמיתית שמורכבת בעיקר מבשר ואלכוהול. מסעדת מוריס תגרום לכם להתאהב ולהשאיר את הלבבות שלכם על שיפוד (עם חומוס קטן בצד).
מ זה מעורב ירושלמי: כבד, לבבות, חזה עוף, בצל, תבלינים ועוד כמה בני דודים נפגשו בפיתה, איך זה נגמר? במסעדת חצות מכינים מעורב ירושלמי אולי טוב יותר מכל מקום אחר על פני הגלובוס (ותאמינו לנו שבדקנו בכמה). המסעדה שקיימת מעל ל-40 שנה היא מותג ירושלמי שזוהי גם מנת הדגל שלו.
ממלכת המעורב. בחצות תהפכי לפיתה
נ זה ניוקי: מסעדת לוצ'נה בממילא היא שגרירה ירושלמית חשובה של המטבח האיטלקי. בין מבחר הפסטות והספגטי בשלל צורות וצבעים טבולים בשמן זית, כדאי לטעום את הניוקי בעבודת יד.
ס זה סושי: אם לא ידעתם, היפנים כבשו את ירושלים בלי לירות אפילו כדור אחד של אורז. בסושי רחביה הביאו לירושלים את בשורת הסושי והאוכל מהמזרח הרחוק. מרקים, סלטים, נודלס מוקפצים וכמובן סושי שידבר אתכם ביפנית עסיסית.
ע זה עשתנור: אפשר להתווכח אם זה אשתנור או עשתנור, אבל בזמן הזה שהתווכחתם יכולתם לקחת לפחות שני ביסים מהדבר הטעים הזה. הפלאפל התימני ברחוב הנביאים, שהפך למיתוס מהלך של כדורי פלאפל שיודעים לשיר, הוא מקום מצוין למפגש עם הלאפה שתרצו לטרוף.
פ זה פטריות אחרי הגשם: אם פעם לפני מאות שנים הייתם יוצאים אל היער ללקט פטריות, הפעם לא צריך ללכת רחוק ובמסעדת טורו יש מנות מצוינות שנותנות כבוד לפטרייה. קרפצ'יו פטריות, ניוקי בשילוב פטריות ואפילו בורקס ארטישוק ירושלמי ופטריות. הבונוס הוא נוף מטריף לחומות העיר העתיקה. פטריות כבר אמרנו?
צ זה צ'אקרה: צ'אקרה עברה כבר הכל, תקופות טובות ופחות טובות, מעבר למקום חדש וקשיים ירושלמיים טיפוסיים ועדיין היא נחשבת למקום בו תמיד אפשר לטעום אוכל טוב ואיכותי. אנחנו ממליצים על טורטליני סלק גבינה כחולה ואספרגוס.
ק זה קפה: דווקא המיקום המרוחק יחסית ממרכז העיר, הופך את "גראנד קפה" לייחודי בנוף הירושלמי. העיצוב בניחוח אירופי, מבטיח שתתמקדו בלשבת על קפה טוב בשילוב של המאפים שתופחים במקום. פריז זה באמת כאן.
ר זה ריזוטו, אבל של ים: "אדום" היא מוסד מיתולוגי בסצנת המסעדות של ירושלים. המסעדה שנדדה מחצר פיינגולד אל מתחם התחנה, ממשיכה לשמור על מוניטין של מסעדה שהאוכל בה הוא במרכז, אבל לא פחות חשוב הוא האווירה והתחושה. מנת הריזוטו בליווי של שרימפס, קלמרי, מולים, קארי, כוסברה, שום ושמנת, יכולה להיות הספתח שלכם לחוויה.
ש זה שקשוקה: לא חייבים לאהוב קולנוע כדי לנחות בקפה גרג שבסינמה סיטי, מספיק לבוא בשביל השקשוקה. שקשוקה ביתית, שקשוקה חריפה עם חלפיניו, שקשוקה בלקנית ואפילו שקשוקה עם כדורי פלאפל, רק תיזהרו מהמחבת, היא לוהטת.
קפה גרג, השקשוקה של הבוקר
ת זה תמול שלשום: השילוב המיוחד הזה בין ספרים, אמנות ואוכל, כנראה שמצליח בגדול. בין א.ב יהושע לעמוס עוז אפשר לטעום שקשוקות, סלטים, מרקים ודגים.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||