אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
סצינת המלונות בירושלים ידועה בעיקר ביכולתה לספק אופי, אך אפילו המלונות היוקרתיים ביותר בעיר אינם ניצבים באותה רמה כמו עמיתיהם במטרופולנים ברחבי העולם. ביל קלינטון התאכסן בהילטון (כיום מצודת דוד) כאשר הוא נפתח לראשונה, אך מנהיגי העולם מעדיפים בדרך כלל את הקינג דייויד כאשר הם מבקרים בעיר הקודש. הטרנד הגיע למימדים אבסורדיים במהלך ועידת הנשיא בקיץ שעבר, כאשר דווח שכמעט כל אח"מ שהשתתף עשה צ'ק אין במלון קינג דייויד, שהוא מתקן יפה מאוד אך לא מופת ליוקרה קיצונית.
באותו הזמן, התכניות נעות קדימה להקמת סניף מקומי של ארבע העונות ליד פארק פעמון החירות, ומלון ברמה גבוהה מאוד באיזור הקניות של שכונת ממילא. בנוסף, הבניה של הוולדורף-אסטוריה בתמיכת הילטון נמצאת בתנופה מלאה באתר מלון פאלאס ההיסטורי בפינת רחובות המלך דוד ואגרון. רק כשיפתח את שעריו בעוד כשנה נוכל לדעת האם סטנדרט חדש של פינוק הגיע לעיר.
הבניין נהרס לחלוטין, כשהקירות החיצוניים נותרו כתזכורת היחידה לבניין המקורי בשנה האחרונה.
למרות המראה התלוש, מלון פאלאס לשעבר הוא אחד מהבניינים היפים ביותר בירושלים עם גילופים רבים הממזגים ארכיטקטורה מורית, רומית וערבית.
מלון פאלאס הישן, אשר נבנה בשנים 1928-9 תחת מצוות המועצה המוסלמית העליונה של ירושלים בפיקוחו של המופתי הידוע לשמצה של ירושלים, הושלם כעבור רק כ11 חודשים, על ידי יותר מ500 פועלים ערביים, תחת פיקוחו של מהנדס יהודי בשם ברוך קטינקה. מכיון שקטינקה עבד בסתר עבור ההגנה, הפאלאס היה פרוייקט ערמומי בלשון המעטה. בזמן הפתיחה, המלון היה היוקרתי ביותר במזרח התיכון, עם מעליות, מערכת חימום מרכזית ואפילו שירותים פרטיים - דבר שלא נשמע עד אז.
בשל יריבות עזה, רמאות (בזמן החפירות נתגלה שהאתר היה בית קברות מוסלמי עתיק - המופתי הסתיר זאת) וקורטוב של חבלה בין ראש העיר הערבי במינוי בריטי והמופתי, המלון נועד לכשלון. הנהלת המלון עברה למלונאי מקומי מושחת, אך הוא נאלץ לסגור את שעריו בסופו של דבר כשנפתח מלון קינג דייויד לא רחוק ממנו.
המנדט הבריטי מאוחר יותר השתמש בבניין כמשרדים צבאיים ומנהלתיים, וכשנולדה מדינת ישראל ב1948, משרד המסחר עבר לשכון בו. ואז, לפני שש שנים, הבניין ננטש, החלל שהושאר על ידי הממשלה מולא באופן אירוני על ידי קהילת מכורים לסמים, הומלסים ופולשים הנזכרים בספרו של דוד גרוסמן מישהו לרוץ איתו.
לפני כשלוש שנים, אילי ההון של רייכמן רכשו את המבנה ממשלת ישראל, שצריכה להתבייש בכך שאפשרה לבנין יפה שכזה ליפול לתהומות היאוש הללו - לא לומר שהמכירה בוצעה עבור 20 מיליון דולר, סכום נמוך עבור ערך היסטורי, מיקום מרכזי וגודל הנכס.
הרייכמנים סגרו עסקת ניהול עם מלונות הילטון, ויחד, הם ישקיעו יותר מ100 מיליון דולר בפיתוח ומיתוג המלון המחודש, שנועד להיות הסניף החדש ביותר של רשת וולדורף-אסטוריה. המבנה בן 220 החדרים, שנועד להפתח ב2010, יכיל בסופו של דבר חמש קומות נוספות, מספר מסעדות, בריכת שחיה ומאות תיירים בעלי אמצעים.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||