אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
למרות שירושלים עוד לא מציעה משהו מהמם ברמה של מסעדת אלינאה האיקונית של שיקגו, אניני הטעם המחפשים חוויה קולינרית הנעימה לחיך ולעין גם יחד יכולים לשמוח בקיומה של מסעדת סקאלה, התשובה המוחצת של מלון מצודת דוד להסעדה משעממת.
"זה מטבח מרגש," מסביר השף אורן ירושלמי לאתר Jerusalem.com. ירושלמי (30) יצר את תפריט הפיוז'ן הים-תיכוני יחד עם מורו (שהיה גם הבוס שלו) מאיר אדוני, השף במסעדת כתית האהובה בתל אביב.
לאחר שעבד בכתית בתפקיד הסו-שף, ירושלמי זכה במלגה ללימודים בפריז, שפתח את תיאבונו לראות את העולם. הוא קנה כרטיס לכיוון אחד לניו-יורק, שם לא הכיר ולו אדם אחד. בסוף נשאר שנתיים וזכה לפתח את כשרונו במסעדות אגדתיות כמו wd-50 ו- Bouley. "אני עבדתי שבעה ימים בשבוע, ופשוט חייתי ונשמתי אוכל," הוא אומר. אבל כשאדוני התקשר והציע לו את מה שירושלמי מכנה כיום 'הזדמנות של החיים'- לעמוד בראש מסעדת סקאלה החדשה באדמת המולדת- ירושלמי לא יכל לסרב. ירושלמי פיקח על הפתיחה של של סקאלה באוקטובר 2008.
המסעדה עוצבה על ידי האדריכל האיטלקי פיירו ליסוני, והיא מייצגת עירוב מינמליסטי של עץ וזכוכית, ייבוא איטלקי. מקרר מהתקרה לרצפה מציג יינות ישראלים בלבד, המוגשים עם ארוחת הערב, וחלונות מקושתים מביטים למרכז ירושלים.
מסביצ'ה לכבד אווז לצלעות ורגל ברווז, ירושלמי מחבר בין הישן והחדש תוך שימוש בדמיון ללא גבולות. "אני לוקח דברים פשוטים והופך אותם למה שהם צריכים להיות," אומר השף, שמשנה את התפריט בהתאם למזג האוויר ומזג רוחו.
הוא משתמש בפירות וירקות טריים כשהם בעונה, והמנות שהוא מוציא הם מעדן לחיך ולעיניים: כבד האווז מעוטר בקוביות תפוח ירוק, הקרפאצ'יו מוגש עם קרוטוני חרדל ועגבניות סלסה בגריל, והטונה האדומה מגיעה עם ביצי שליו. מאחר והבישול הבשרי הכשר שולל את חברו הטוב של כל טבח- שמנת- ירושלמי נאלץ להיות מאוד יצירתי. "אני מסתמך הרבה על אמולסיות," הוא מסביר. הוא אפילו מתפקד גם כשך דברי המאפה, והוא מכין קינוחי שוקולד מעודנים שמוגשים כמו יצירות אמנות. והסועדים יכולים להתעודד: ירושלמי אינו מאמין במנות קטנות.
"הדבר הכי חשוב הוא שהאוכל טרי וטעים," ירושלמי אומר. "כאן יש לנו צירוף מעולה: האוכל נראה טוב ויש לו טעם טוב. ולכן אנשים יחזרו כדי לקבל עוד."
המנות העיקריות בסקאלה עולות 98 ש"ח או יותר. תפריט בגישה וטעמים רומנטיים, כולל יינות, יוצע לרגל חג האהבה, ב-14 בפברואר בעלות של 350 ש"ח לסועד. הפרטים מופעים באתר הרשמי של המסעדה.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||