בנוף הירושלמי ניתן לראות לא מעט שרידים ארכיאולוגיים מתקופת הכיבוש הרומי. יצירות אמנות איטלקית קלאסית , רואים קצת פחות. אך הודות ל"סדנא לציור ורישום ירושלים", המציעה הקיץ הזדמנות להשתתף בתכנית לימוד באיטליה, לירושלים יש "נישה" משלה בנוף האיטלקי.
לאוהבי הקלאסיקה , הנסיעה לאיטליה כמו גם ה"סדנא לרישום וציור", היא משב רוח רענן בסצנת האמנות הירושלמית הנוטה יותר לאקספרימנטלי. כאשר מוסדות אקדמיים בעלי מוניטין כמו אקדמיית בצלאל וביה"ס מוסררה לצילום ואמנות רב תחומית, ויוזמות מתוחכמות וחדשניות כמו "אורבניקה" ו- De:Frost הן הפלטפורמות האמנותיות הבולטות בשטח, ייתכן שהביקור לאוניברסיטת Certosa di Pontignano השוכנת בסיינה ההיסטורית, והיכרות מחודשת עם הז'אנר הקלאסי היא בדיוק מה שחסר בסצנת האמנות הירושלמית העכשווית.
רבקה הארפ, מתאמת פרויקטים מיוחדים ב"סדנא", מסבירה כי חשיבות הפרויקט היא בעצם היציאה מהאנדרלמוסיה שאנו נתונים בה, למקום שונה, שיגרום למשתתפים לפקוח את עיניהם ולראות את הדברים קצת אחרת. "החוויות המדהימות והמשמעותיות ביותר שיכולות לשנות את החיים, קורות בד"כ כאשר זורקים מישהו למקום חדש ובלתי צפוי, שמבטא באופן חדש וטוטאלי מהו יופי נצחי או נשגב." ומסכמת, "במשך מאות שנים אמנים היו מגיעים לאיטליה.. תכנית הקיץ של ה"סדנא" באיטליה גובשה בכדי להציע לסטודנטים לאמנות בישראל את אותה ההזדמנות. בארץ, יש לאמנים הזדמנויות שונות לצפות באמנות מודרנית, אך באיטליה הם ימצאו עצמם שקועים כליל במגוון המרהיב של פרסקות, פסלים וארכיטקטורה קלאסית, ובציור יצירות המופת הסובבות אותם מכל עבר."
לסטודנטים לאמנות, ולאוהבי האמנות בירושלים, הרוצים להשקיע עצמם באמנות הרנסאנס, ה"תכנית האיטלקית", היא דרך מצוינת להרוויח משני העולמות: לא רק שיזכו במפגש בלתי אמצעי עם הקלאסיקות, הם יוכלו גם להתחקות אחר האמנים הדגולים, ולצייר את הנוף האיטלקי בעצמם במשך ששת השבועות שלאורכם נמשכת התכנית.
"הבעיה באיטליה, היא שהכל יפה." אומרת הארפ, ותוהה על האתגרים, שהמשתתפים בתכנית, המורגלים בסוג מסוים של אסתטיקה כאן בירושלים, יצטרכו להתמודד עמם. "קשה מאוד למצוא משהו שלא ניתן לצייר... הנוף מאוד שונה מהנוף בישראל, הצמחייה עשירה יותר, פראית יותר ופחות מובנית. אך אנחנו עדיין נמצאים באגן הים התיכון, כך שמזג האויר, האור והצבעים יהיו בוודאי מוכרים. בסיינה, אנו נצייר באזור כפרי מבודד, מעין נווה מדבר של שלווה המרוחק מהמולת העיר. אוירה מושלמת להתמקד בה בציור."
ככל שירושלים מתרגשת לראות את איטליה, כך נדמה שבסיינה לא פחות נרגשים לפגוש את הסדנא לרישום וציור. לדבריה של הארפ, "התכנית השנה עוצבה מחדש לחלוטין במיקום חדש. מאז תחילת התכנונים, כולם באיטליה הפגינו התלהבות עצומה מתכנית האמנות הייחודית הזו, ואוניברסיטת צ'רטוזה שמחה מאוד לארח את קבוצת האמנים הפיגורטיביים הירושלמית שיגיעו במסגרת תכנית הסדנא.
ובירושלים, אנחנו מחכים בציפייה, לראות מה יהיו תוצאות מפגש מלא השראה זה, כשיחזרו המשתתפים לסטודיו הירושלמי.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||