למרות שעוד לא הפיקו סרט על שני חברים היוצאים למסע המוקדש לטעימות שמן זית, תרבות דומה לזו של חסידי היין הולכת ומתפתחת גם סביב תעשיית שמן הזית. בעולם ובישראל. הקיץ מותגי שמן הזית המובילים בעולם, מתכנסים כאן, בירושלים, בכדי להשתתף באירועי TERRAOLIVO 2010 , תחרות שמן זית בינלאומית הנערכת השנה בפעם הראשונה בישראל, במלון ענבל בירושלים, בין ה- 25-29 ליולי.
אירועי התחרות השונים כוללים: שלושה ימי שיפוט, אירוע גאלה בו יוכרזו הזוכים ויחולקו הפרסים, כנס בינלאומי מקצועי בנושא מהפכת שמן הזית בישראל שיכלול גם סדנת טעימות שמן זית, וארוחת טעימות יוקרתית לקהל הרחב, המשלבת את מיטב מוצרי הגלם עם מיטב שמני הזית המקומיים
בניצוחו של שף הבית של מלון ענבל- איציק ברק. התחרות כוללת טעימות עיוורות, בהן השופטים מדרגים את השמנים לפי על פי איכות, טריות, איזון וחומציות.
חיים גן, מיוזמי ומארגני התחרות, הוא גם המנהל והבעלים של מוסד "איש הענבים" הממוקם ביפו העתיקה.מוסד המקושר גם לאירועי טרה-וינו - תחרות יין בינלאומית, הנערכת מדי שנה, משנת 2006. גן, סובר כי טרה-אוליבו היא הממשיכה הטבעית של טרה-וינו, וההרחבה מתחום היינות לתחום השמן , היא מתבקשת. "אנו משתמשים במונח 'כרם זיתים'," גן מסביר לצוות GoJerusalem, "כך שאתם יכולים לראות שאנו משתמשים באותה שפה ובאותם מונחים, לתיאור היין ושמן הזית. לשניהם יש סוגים וזנים רבים ושונים, גם ביין וגם בשמן יש רגישות לזמן בו הוכנו, לכמה זמן הם טובים, וכמה זמן צריך לשמר אותם. אנו מארגנים פרויקטים רבים בכדי לעודד את תרבות ותעשיית היין ושמן הזית בארץ. אנו מספקים כלים מקצועיים בתחום לקהל הרחב. שלא כמו לחם וגבינות, ישנם אנשים מעטים היודעים באמת לקבוע מהו יין טוב , מהו שמן זית טוב."
למרות שהתחרות נערכת בקנה מידה בינלאומי, עם מותגי שמן זית מובילים, המגיעים להתחרות על התואר, כל הדרך מארגנטינה וצ'ילה וכמו כן גם מתורכיה ויוון, לגן יש רבות להגיד בשבחה של תוצרת שמן הזית המקומית: "ישראל הקדומה היתה היצרנית המובילה בתחום היין ושמן הזית", אומר גן. "שניהם חלק משבעת המינים, מלכים היו נמשחים בשמן זית, זה מושרש עמוק בתרבות שלנו - חנוכה ונס פח השמן -ויש עוד דוגמאות וסיפורים רבים... אנחנו היינו חלוצים בייצור יין ושמן זית. יש לנו היסטוריה ארוכת שנים של ייצור שמן זית, והידע הזה השתמר ברובו. כיום יש לנו שמני בוטיק רבים."
תחרות היין ותחרות שמן הזית, שתיהן הפקות הנערכות בפיקוחו של חיים גן, בשיתוף עם היזמים ראול קסטלני ומשה ספאק. גן רואה בשותפיו כמקדמים העיקריים של הסטטוס של ישראל בסצינת הקולינריה העולמית. "מדהים לראות את משה ספאק, שעלה מארגנטינה, עובד ימים כלילות בכדי לקדם את ישראל ולהציג אותה באור טוב". "ראול קסטלני הוא איש בעל ניסיון עשיר ודמות בינלאומית, שפעל רבות למען קידום היין בעולם, מה שהוביל לשיתוף הפעולה ביננו; רצינו לקיים את התחרויות בישראל באופן המקצועי ביותר.
ולא רק בישראל, אלא בירושלים בפרט. גן מסביר את השיקולים לערוך את אירועי טרה-אוליבו בעיר הקודש: "בכל מקום בעולם, מכירים את ירושלים. זהו מרכז העולם... מלון ענבל שיתף פעולה בהכנות ועזר מאוד בארגון האירוע. זו לא משימה פשוטה, בימינו, להביא דוגמאות שמן זית מתורכיה, תוניסיה [ומשטחי הרשות הפלסטינית] ומלון ענבל עזר לנו מאוד, ועל כן, אנחנו מקווים לערוך את האירוע שם גם בשנים הבאות. אנחנו חושבים שעל ישראל להחזיר עטרה ליושנה ולחזור להיות יצרנית מרכזית וידועה בעולם של יין ושמן זית.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||