אם תחשבו על השילוב של סאונד ושל אומנות, המחשבות נוטות לנדוד לכיוונים הקונבנציונליים של קצב, מלודיות, הקופוזיציה של השירים שכולנו שומעים ברדיו של בית, פזמון, בית וחוזר חלילה. אך, כל זה עומד להשתנות עכשיו כשנפתחה בירושלים גלריית הסאונד הירושלמית, שמהווה מרחב אורבני חדש לשמוע ולצפות במוצגי אומנות פחות מובנים, הרבה יותר אוונגרדיים, שלוקחים את הרעיונות שלנו על מוזיקה למקום אחר לגמרי.
יפעת ראובני ויניב קוריס, שני אומני סאונד ירושלמים, פתחו לאחרונה את הגלריה שהיא המרחב היחידי בירושלים, ואולי אפילו בארץ, עם חזון להעלות את כל קונספט ההקשבה לרמות אחרות וחדשות. הגלריה ממוקמת ברחוב אריסטובולוס 4, ממש ליד הבר האלטרנטיבי אוגנדה (שהעניק לראובני וקוריס את האפשרות להשתמש במקום), ומארחת תערוכות שמנגנות לאוזניכם במקום לעיניכם בלבד. אפשר לומר שהמקום הוא בהחלט חווייתי באופנים שמגבירים את החשיפה לצורות אומנות הקשורות בסאונד.
"סאונד-ארט בישראל קיבל חשיפה רצינית בשנים האחרונות. אך יחד עם זאת הוא עדיין לא עומד על אותה הבמה שעליה עומדות צורות אומנות קלאסיות", קוריס אומר לנו בגו-ירושלים. "היום כמעט ולא ניתן למצוא מוצגי סאונד במוזיאונים או גלריות מבוססות. חשבנו שזה יהיה רעיון טוב לפתוח את הגלריה בירושלים, מכיוון שאנחנו אוהבים את העיר ורצינו להציג בפני העיר את עולם הסאונד-ארט ולתת לתושבי ירושלים את האפשרות להתוודע אל אמני סאונד בולטים, כמו גם לתת לאומנים עולים את היכולת להציג את עבודותיהם".
קוריס אומר שהאפשרות להקים את הגלריה עלתה ממפגש בינו לבין יפעת בפסטיבל מוסררה מיקס, מוקדם יותר השנה. מאז, הם כבר אירחו בגלריה, שכרגע מארחת את העבודות של איילת לרמן כחלק מאירוע מנופים, מספר הופעות ומוצגי סאונד. לרמן, תל אביבית במקור, היא שחקנית עולה בסצנת הסאונד-ארט הישראלית, והיא יוצרת מוצגים שחוקרים את המרחב שבין הרעש והדממה. המוצג החדש שלה "מלקוש" (בתמונה), היא יצירה שמראה מים שנוטפים לתוך פחיות פח שונות מגבהים שונים שביחד מעבירים לצופה את התחושה שהוא עומד בתוך מבול בהילוך איטי.
"זה מאד עדין, ונותן את התחושה שאתה חלק מהקולות - אפשר לבלות שם שעות, רק להקשיב לטיפות נופלות וזה מעביר לך חוויה מיוחדת שמשתנה כל אימת שאתה משנה את מיקומך בתוך הגלריה", אומר קוריס. תודות למיקום הגלריה בקרבת האוגנדה, ושעות הפתיחה המאוחרות (הדלתות נפתחות בדרך כלל לאחר השעה 20:00), גלריית הסאונד הירושלמית נמצאת ממש על הגבול שבין מרחב הופעות מחתרתי ומגניב לבין גלריית אומנות נחשבת.
"מיקום הגלריה ליד האוגנדה אומר שנמשכים אלינו הרבה אנשים שפתוחים לאמנות באופן כללי, וגם למוזיקה אלטרנטיבית וניסיונית, אבל מגיעים אלינו גם מבקרים בעלי אוריינטציה של אומנות פרופר", מסביר קוריס. "וככה אנחנו אוהבים את זה. לסאונד-ארט יש קסם משלו בעבור כל מי שמוכן להתנסות ולהקשיב בצורה אחרת. זוהי אג'נדה שמטרתה לעודד פתיחות מחשבתית, ואין צורך להיות מלומד לשם כך".
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||