אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
אנחנו מזמינים אתכם לחפש את פינות התצפית היפות ביותר על ירושלים ולנשום את הנופים, אבל אתם לעולם לא תבינו באמת את ירושלים עד שלא אכלתם את דרככם לליבה דרך הררי האוכל המשובח המוצע כאן. הביטוי "קיבוץ גלויות" מקבל בירושלים משמעות קולינרית חדשה, וכל תרבות וטעם בעולם מיוצגים כאן בכבוד הראוי. אז אל תחשבו על לעזוב את ירושלים מבלי לטעום את 40 הדברים הבאים:
1. כנאפה
מאפה ערבי שעשוי משערות של בצק פילו כתום (שמזכירות קצת בקלאווה) וגבינת עזים מותכת וכל זה טבול בסירופ מתקתק של מי ורדים. זה בהחלט טעם נרכש, אבל לאלו שכבר רכשו אותו זה הופך להיות התמכרות. אנחנו ממליצים על הכנאפה של ג'אפר.
2. רוגעלך
המאפים במאפיית מרציפן במחנה יהודה כבר הפכו להיות שם דבר, ואי אפשר שלא לעבור ולקנות כמה אם אתם כבר בשוק. אם אתם לא בשוק, אז למה אתם מחכים? זו אחת מהחוויות הירושלמיות הידועות. אם אין לכם הרבה סבלנות לקהל אנשים, או לחבורה של בנות אמריקאיות מתגלית בכל מקום אנחנו ממליצים לא להגיע לשם בשישי.
3. בייגלה ירושלמי
הירושלמים מכירים מקרוב את חוכמת הבייגלה, ואנחנו ממליצים לכם עליה. אם אתם מסתובבים בעיר העתיקה תעצרו ליד אחת העגלות הירוקות הקטנות ותקנו לכם בייגלה, איתו תקבלו חתיכת נייר קטנה מגולגלת ובתוכה זעתר שהולך נפלא עם הבצק הפריך והסומסום.
4. חלה חמה ומתוקה
המתיקו לכם את השבת עם חלה מתוקה ממאפיית פאר מאחורי רחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית.
5. סביח
התשובה האולטימטיבית לאלו שטוענים שבישראל אין אוכל מקומי אותנטי. את הסביח לא תמצאו בשום מקום אחר בעולם, והוא פרי יצירתם של היהודים העירקים. הסביח, למי שלא מכיר, הוא פיתה מפוצצת בחצילים מטוגנים, ביצים קשות, חומוס וחמוצים, תוסיפו על זה מנה נדיבה של עמבה וקיבלתם אגדה.
6. מלבי
אם אין לכם רגישות לנוזלים לבנים למיניהם, רוב המסעדות המזרחיות ברחבי ירושלים מציעות מלבי (מי ורדים, חלב, קורנפלור וסוכר) כקינוח במיוחד בחודשי הקיץ.
7. פלאפל
אנחנו בטוחים שאין באמת צורך להגיד את זה, אבל היינו חייבים להכניס את זה לרשימה, כי כל ביקור בירושלים משמעותו הלכה למעשה הפלאפל הטוב ביותר שאכלתם בחייכם. פנקו את עצמכם עם מנה מכובדת ואל תחסכו בתוספות (חומוס, סלט, חמוצים, כרוב חמוץ, צ'יפס, חריף, טחינה) אצל מושיקו, במדרחוב בבן יהודה.
8. שווארמה
אין עשן בלי אש, כלומר, אנחנו מתכוונים לומר שאין פלאפל בלי שווארמה. חתיכות עוף, הודו או כבש נוטפות שמן שמסתובבות על השיפוד הענקי ורק מחכות להגיע לחך שלכם. שווארמה טובה תוכלו למצוא כמעט בכל מקום בירושלים, אנחנו ממליצים להעמיס תוספות בכדי להגיע לרמת השובע הנדרשת.
9. מעורב ירושלמי
בימים עברו המעורב הירושלמי נועד רק לאנשים שחיים על טהרת אוכל הגורמה. אבל היום האקלים הקולינרי העולמי משתנה ומתפתח, עם טרנדים קולינריים, מסעדות פיוז'ן ומודעות הולכת וגוברת לאוכל. על כן, אנחנו מרגישים בנוח להמליץ על המעדן הזה לכלל האוכלוסיה. הרעיון פשוט: כל חלקי העוף שלכם, חתוכים לרצועות ומתובלים עם בצל ותבלינים בתוך פיתה חמה. נסו את זה בחצות, הבית של המעורב הירושלמי המקורי.
10. ליפושקה
ליפושקה, הוא לחם עגול ופריך, עליו מפוזר קצח, לפי מיטב המסורת של היהודים הבוכרים. אתם יכולים למצוא אותו בשוק הבוכרים באחת מן המאפיות הפזורות בו, ליד מאה שערים החרדית. תתלבשו צנוע לפני שאתם מגיעים לאזור.
11. קובה
נכון שתמיד רציתם סבתא כורדית שתבשל לכם מרק קובה עם הרבה ירקות שורש וקציצות קובה טעימות? אז אם במקרה נולדתם לעדה הלא נכונה, אתם תמיד יכולים לקפוץ למורדוך במחנה יהודה, שם תוכלו למצוא את מרק הקובה הטוב ביותר בירושלים.
12. קפה קר
אייס קפה, או הפרפוצ'ינו באמריקאית (זה מה שאתם באמת מחפשים בסטאר באקס), הוא המיזוג האולטימטיבי בירושלים. היכנסו לארומה והזמינו אייס ארומה, זה באמת האייס קפה הכי טוב בעיר.
13. סמבוסק
המילה סמבוסק לקוחה מאותו שורש בפרסית של המילה סמוסה, וכל מי שנהנה מהמעדן ההודי הזה יבין על מה אנחנו מדברים. באופן מסורתי נהגו למלא את הסמבוסק בחומוס, אבל בירושלים אתם יכולים למצוא אותם ממולאים בבשר טחון, תפוחי אדמה או גבינה. ביום שישי אחרי הצהריים תוכלו למצוא סמבוסק חם וטרי במאפיות הפזורות במחנה יהודה.
14. שיפודים
מה שווה המזרח התיכון אם אין בו בשר על שיפודים? קבבים, לבבות, פרגיות וכל המטעמים הללו מצויים בכל מקום בירושלים, ואם אתם מגיעים למחנה יהודה, יש שם אחלה מסעדות שיפודים.
15. עשתנור
לאפה עירקית היא לאפה בכל מקום בעולם למעט בירושלים. יש לנו בירושלים כמה מטבעות לשון ייחודיים לנו, ואם אתם בירושלים תנהגו כרומאים ותגידו "אש תנור" (לאפה בירושלמית). אם אתם באזור העיר או השוק בזמן הצהריים והרעב הפתיע אתכם אנחנו ממליצים לכם על פלאפל או שווארמה עטופים באשתנור.
16. מיץ טבעי
אם כל האוכל הזה גרם לכם ליובש בגרון, תוכלו לטעום ממיטב הדוכנים למיץ טבעי בירושלים, בעיר לא חסרים כאלו.
17. קפה ושטרודל
בבית הקפה של ההוספיס האוסטרי תוכלו לשבת וליהנות במקביל גם מנופי העיר העתיקה וגם מחתיכת השטרודל המושלמת, כמו שרק האוסטרים יודעים להכין.
18. מיץ עשבים
אם להאמין לעוזי אלי הנטורופת התימני של מחנה יהודה, מיץ גת ואתרוג ירפא את כל המחלות שלכם החל מההתמכרות שלכם לניקוטין ועד לשפעת. אנחנו עוד לא החלטנו אם להאמין לזה או לא, אבל המיץ דווקא די טעים.
19. מוסחאן
אחת מהמנות האהובות על האוכלוסיה הערבית בירושלים היא המוסחאן, עוף בגריל עם בצל ואגוזים שמוגש על חתיכות של פיתה. תוכלו למצוא את זה ברובע המוסלמי באחד מדוכני האוכל או באזור שער שכם.
20. סופגניה
אם אתם נמצאים בעיר בדצמבר אתם חייבים לאכול סופגניה (מותר אחת בחג), וברולדין תמצאו כמה וריאציות טעימות לסופגניה המסורתית של חג החנוכה.
21. חומוס
אם תבחרו לאכול חומוס בירושלים, אין סיכוי שתהנו שוב מחומוס מחוץ לגבולות המזרח התיכון, אבל זה בהחלט שווה את זה. כל אחת מהחומוסיות הטובות בירושלים לא יאכזבו אתכם.
22. קפה ערבי
באזור שער שכם אתם יכולים למצוא דוכנים שמוכרים קפה ערבי שחור, חזק וטעים מתוך מתקנים זהובים משונים שהם סוחבים על גבם. זה שווה את זה בשביל החוויה.
23. פיצה
הפיצה הירושלמית גורמת להמוני התיירים האמריקאים להרגיש בבית ועם זאת יש לה טעם מיוחד. אנחנו ממליצים לגוון עם תוספת זעתר לפיצה ישראלית בהחלט במגוון הפיצריות הירושלמיות.
24. מקלובה
המקלובה (או בהגייה מקומית מא'לובה, ומשמעותה בערבית "הפוכה") היא המנה הלאומית של הפלסטינים והיא למעשה קדירה של אורז, בשר כבש וחצילים שמוגשת הפוכה. הרבה מסעדות במזרח ירושלים מגישים גרסאות משובחות של המקלובה ומסעדת אקליפטוס זכתה לשבחים על הגרסה שלהם למנה.
25. ופל בלגי
וופלים בלגיים עם סירופ שוקולד ושמנת טעימים באופן מיוחד בשעות הקטנות של הלילה, כשהגוף שלכם עדיין לא מוכן ללכת לישון, אבל צריך אנרגיה מתוקה שתעזור לו להישאר ער. אל תחמיצו את הוופלים המצוינים שיש בירושלים.
26. נקניק
אם יש לכם דווקא חשק לבשר אנחנו ממליצים לנסות את הנקניקים (סטייל מזרח אירופאי כשר) במסעדה מזרח אירופית טובה.
27. פיצה ערבית
לעולם לא תוכלו לשכוח את "הפיצה הערבית" הראשונה שלכם במאפיית הדלת הירוקה בעיר העתיקה. זה, בואו נאמר, לא בדיוק מה שציפיתם.
28. סושי
גם היפנים יכולים להרגיש בבית. אפשר למצוא סושי משובח בסושי רחביה הפרוסה בכל רחבי העיר.
29. ג'חנון
זהו מאכל שקשה לתאר. זה לא בורקס, זה לא לחם, זה לא פיתה, זה אפילו לא סמבוסק, אבל אנחנו יודעים שזה טעים טעים. שכבות על שכבות של בצק פילו מגולגל לתוך מאפה ארוך ומעוגל שלוקח הרבה מאד שעות לבשל בתנור. תנסו עם רוטב סלסה, או רוטב עגבניות, או לאמיצים מביניכם עם גבינה לבנה או יוגורט. עם או בלי שורשים תימניים, תוכלו לאכול אותו מתי שתרצו מבלי לחכות לו כל הלילה.
30. אוכל עדתי
בירושלים יש אוכל אתיופי או פולני, כורדי, עיראקי ועוד עדות המרכיבות את הפסיפס הישראלי. מומלץ לטעום ממאכלים שקשה לבטא אבל קל להתאהב בהם.
31. מאפים חמים
הקונדיטוריות במרכז העיר יפטמו אתכם בפחמימות בצורת מגוון אינסופי של מאפים שעושים נעים בבטן.
32. סחלב
בבוא החורף אל תחמיצו את הסחלב, חצי משקה, חצי פודינג שמבוסס על סוג מסוים של פרח הסחלב, ומגיע לרוב עם בוטנים, אבקת קינמון וקוקוס. תוכלו למצוא אותו בשוק מחנה יהודה ובמרכז העיר.
33. יין
אין ארוחה טובה בלי יין טוב, נסו את מבחר היינות המעולים של מסעדת "אדום" בתחנה הראשונה.
34. בורקס
ברחוב יפו במסעדת הבורקס של מוסא אתם יכולים למצוא את הבורקס בצורתו המקורית, עם ביצה קשה, חמוצים וטחינה בצד, עם המילוי האהוב עליכם (תרד, גבינה מלוחה, תפוחי אדמה).
35. שקשוקה
שבו לארוחת בוקר עם שקשוקה אדומה וצהובה באחת מהמסעדות המעולות שבמרכז העיר.
36. אוכל ומוזיקה
מומלץ להתענג על התפריט של קפה נוקטורנו במיוחד על רקע ההופעות החיות של ימי חמישי בערב.
37. פיצוחים
אי אפשר להיות בשוק מחנה יהודה מבלי לטעום מהמגוון של הפיצוחים - חובה לקחת הביתה ולהתפנק בסוף שבוע.
38. דגים
למרות שבירושלים אין ים, יש בה מסעדות דגים מצוינות - כדאי לנסות.
39. רחת לוקום
בשביל ממתק מזרחי אמיתי, נסו את הרחת לוקום בחנויות הממתקים הפזורות ברובע המוסלמי בעיר העתיקה.
40. לחמעג'ון
שימו פעמיכם לאחת מהמאפיות הערביות בעיר העתיקה בשביל "לחמעג'ון", מאפה ים תיכוני שמזכיר את הפיצה, עם מגוון תוספות על לחם פיתה טעים.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||