אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
בעוד שהפלאפל צובר תאוצה בחו"ל, הירושלמים נהנים מהקאמבק של האוכל האמריקאי האולטימטיבי - ההמבורגר, ולא סתם קאמבק אלא תחייה מחודשת בסטייל. עוד בימיה הראשונים של האמריקניזציה בארצנו הקטנטונת, האדם בחיפוש אחר ההמבורגר מצא את עצמו או במסעדת בשרים או בסניף לייצור אוכל המוני, בין אם בגרסתו האמריקאית (מקדונלד'ס) או הישראלית (בורגר ראנצ'), שם הטעם והמרקם לא תמיד מסתדרים האחד עם השני. אבל, חובבי ההמבורגרים היום יכולים לצאת לרחובות ותוך כמה דקות למצוא את עצמם בבוטיק המבורגר משובח, הפזורים היום ברחבי ירושלים.
חלק ניכר מהקרדיט מגיע לבורגר'ס בר, שפתחו לפני כעשור סניף קטן אך משגשג ביותר ברחוב עמק רפאים והיום יש להם מספר סניפים בירושלים וגם במרכז הארץ. הנוסחה היא פשוטה: הקציצה שלך נעשית לנגד עיניך מאחורי הבר, בזמן שאתה בוחר לך את כל התוספות שאתה רוצה לדחוס בלחמניה הטרייה: החל מפטריות פורטובלו, חמוצים, בצל מטוגן, ועד לחצילים קלויים, וכמובן יש רפרטואר מרשים של רטבים שמחכים לנזול לך מהלחמניה (ביניהם צ'ימיצ'ורי, צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו ומיונז שום תוצרת בית).
הקאמבק של ההמבורגרים הגיע לא רק למסעדות ההמבורגר פר אקסלנס, אלא גם להמבורגרים שמוצעים בברים ופאבים טובים, כמו למשל בפאב האירי אוקונל, שם תמצאו המבורגר משובח וצ'יפס שיש טוענים שהוא מהטובים בירושלים. אם אתם צריכים עזרה להוריד את כל האוכל הזה באוקונל יש גם מבחר גדול של בירות מרחבי העולם מהחבית. גם הקולוני מצטרף לחגיגת ההמבורגר, ושם כל יום חמישי האוכל שלכם ילווה במוזיקת עולם בטעמים. במסעדות במושבה הגרמנית כמו ג'וי גריל אנד ביר, שם הבשר מתחרה עם בר מצויד היטב, מבחר מנות עוף ואף מנות צמחוניות מעגלות את התפריט וסוגרות את הפינה.
והמקומות המובחרים באמת הם מקומות כמו איוו מיט בורגר שימכרו לכם צ'אנקים של בשר לפי משקל שעשוי לפי הזמנתכם (צ'יז בורגר גם תוכלו למצוא שם, ובעל איכות מצוינת, שכן איוו מיט ידועה בשל האיכות של הבשר שלה).
המקום שמתיך את כל הרעיונות האלו יחדיו, ובאופן מוצלח יש לציין, הוא בלק בר נ' בורגר בשלומציון המלכה. הבלק הוא אחד המקומות הכשרים היחידים שיש להם סניפים משגשגים בכל רחבי הארץ. דמות המפתח שמפקחת ומנהלת את רשת הבלק היא צחי בוקששתר שעשה כמה הופעות בערוץ 2, ולאחר שקיבל את הכשרתו באירופה הוא מנהל עוד מאמצע שנות השמונים רשת מצליחה של מסעדות בארץ. "אנחנו פריקים של בשר טוב, זה אחד הדברים החשובים ביותר בשבילנו, ולכן אנחנו משקיעים בזה המון", הוא מסביר לירושלים ברשת את הקונספט מאחורי הבלק. "אנחנו לא רק מסעדת המבורגרים - האטמוספירה שלנו הולכת יותר עמוק מזה, יש לנו עיצוב פנים שמתאים לאווירה ובר מצוין".
בוקששתר מכניס את מצב ההמבורגרים בארץ לפרספקטיבה. "רשתות המזון המהיר שהלכנו אליהם בתור ילדים מצוינות בשביל ילדים, אבל ככל שאנחנו מתבגרים אנחנו עדיין רוצים המבורגרים, מכיוון שהם כל כך טעימים, אבל אנחנו לא רוצים סתם המבורגר", הוא אומר. "אנחנו רוצים אוכל אמיתי, גם במונחים של טעם, וגם במונחים של ההגשה - וזה בדיוק מה שעושה בלק בר נ' בורגר. יש לנו המבורגרים מבשר עגל, אנטריקוט, מבחר שלם של חתיכות בשר".
אבל רק בגלל שההמבורגרים של הבלק הם למבוגרים לא אומר שבבלק לא משתעשעים. עם שמות תפריטים כמו טי רקס, בריג'יט ברדו, ושוורצנגר הארוחה שלכם לא יכולה להיות משעממת.
תמונת הקלוז-אפ של ההמבורגר באדיבות mhaithaca מפליקר (Under creative common license)
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||