אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
ירושלים היא לא בדיוק בירת הבשר הישראלית, והיא גם לא בדיוק טקסס שם כל דיינר על אם הדרך יציע לכם סטייק עסיסי נוטף שומן. בארץ ישראל הקטנה יש עדיפות לניצול מקסימלי ותועלתני של הדונמים, וזה פחות או יותר אומר שסביר להניח שנראה כאן הרבה יותר מחשבים מאשר פרות. אבל חובבי הבשר, אל תאמרו נואש - עידן הגלובליזציה מבטיח שגם בירושלים, 4000 קילומטרים מהקאובוי האמריקאי המצוי, תוכלו לרדת על סטייק עסיסי. אולי זו לא תהיה אומצה של 800 גרם, אבל מסעדות הבשר בירושלים בהחלט מציעות את הגרסה שלהן, והיא לרוב מלאת השראה, ובתור בונוס ירושלמי אפילו ההגשה יפיפייה.
רוב מסעדות הבשר בירושלים שואבות את מקור ההשראה שלהן דווקא מהמטבח הצרפתי, וסביר להניח שהסטייק שלכם יעבור צריבה במחבת עם יין אדום מאשר יראה את שני צדדיו של הנפנף מעליו ואת הגחלים האדומות מתחתיו. מסיבות השמורות בתת המודע של הישראלי המצוי (ושאף אחד עדיין לא הצליח לפענחן), באוכלוסיה הישראלית שורר קונצנזוס: אנחנו משוגעים על האנטריקוט, חתיכת אומצה צרפתית שגם עונה לשם "ניו יורק סטריפ" או "ריב איי" אצל האטליז האמריקאי.
ואיפה אפשר למצוא את הסטייק הפריזאי המושלם תשאלו? במסעדת 1868, ביסטרו צרפתי קלאסי אי אפשר לטעות, עם אנטריקוט שעבר 28 יום של יישון. גם במוסד המכובד לה גוטה תמצאו אנטריקוט משובח צלוי בגריל בדמי גלאס טבעי, או אם אתם זוג חובבי סטייקים - בגבריאל תמצאו שאטובריאנד מכובד לשניים.
בדרום אמריקה עושים דברים קצת אחרת, ליתר דיוק בונים דברים קצת אחרת. הדרום אמריקאים אוהבים את הבשר שלהם בערימות של אכול-ככל-יכולתך (ואז עוד קצת) שמתובלות בצ'ימיצ'ורי והיבריס. תוסיפו על זה את גל ההגירה מדרום אמריקה שנחת בעיר לא מזמן, ועוד כמה גלים של ישראלים שחזרו מהטיול המיתולוגי שאחרי הצבא שכבר מדברים ספרדית שוטף, וקיבלתם סטייק ארגנטינאי ללקק את האצבעות.
בשביל בשר דרום אמריקה סטייל, עמוס בצ'ימי'צורי ירוק וטעים אתם לא צריכים ללכת רחוק. לה בוקה או אל גאוצ'ו יספקו את החשק. אם אתם מחפשים את ערימות הבשר שאינן נגמרות אנחנו ממליצים על פאפאגאיו.
יש משהו מפתה בחתיכות הבשר שמקשטות את השיפוד. לא צריך להתעסק עם כל השטויות של נא לא נא, מדיום, מדיום וול. זה פשוט בשר טעים, פריך ועשוי טוב על שיפוד. בלי יותר מדי דאווין, ובלי לחכות עד שבמטבח סוף סוף יבינו באיזה מידת עשייה אתם רוצים את הסטייק שלכם. ככה עושים את זה במזרח התיכון כבר הרבה שנים, ואנחנו יודעים מה אנחנו עושים.
לכו להתחכך באנשים האמיתיים במסעדות הפועלים במחנה יהודה: סימה, סמי ושיפודי הגפן. כולן מגישות קבבים מעולים, ועוד מטעמים על הגריל. אם אתם רוצים וריאציה קצת יותר מתוחכמת של הגריל - אנחנו ממליצים על הגרסה של אנג'ליקה.
כמו שאומרים, כל אחד יכול להכין סטייק, אבל רק שף יכול להוציא ממך 200 שקל על חתיכת בשר. אבל, אם לשים את הצחוק בצד לרגע, חתיכות עסיסיות של בשר מאז ומעולם היו הקנבס המועדף על השפים עליו הם יכולים לצייר את החזון הקולינרי שלהם.
בשביל לחזות בפרשנות המודרנית של הסטייק מאת השפים הירושלמים המובחרים, אנחנו ממליצים על הפילה ברוטב פלפל ירוק על רוסטי תפוחי אדמה של המסעדה אדום,
או מבחר מנות הבשר בסקאלה בהם מככבים מרכיבים מקומיים, או נתחי סטייק סינטה בגריל 300 גרם על תפוחי אדמה צלויים ועלי אורוגולה ברוטב יין אדום של הקנלה.
אם כל הקישוטים ואנינות הטעם לא מדברים אליכם, ישנם כמה מקומות ששואפים (גם אם לא תמיד מצליחים) לסטייק אמריקאי איכותי, בלי שטויות ובלי דברים ירוקים בצד, שמוגש על הצלחת שלכם בחתיכה עבה ומדממת (או לא מדממת, אבל ברור לכם שזה פשוט לא בסדר).
אתם אולי עדיין תיתקלו במרטיני וכמה ירקות בדרך, אבל בסך הכל תוכלו למצוא את מה שאתם מחפשים במסעדת רד הייפר סטייקהאוס (או הפרה האדומה בשביל הישראלים מבינינו), ביחד עם קהל אמריקאי בעיקר. ג'וי גריל אנד ביר מגישה סינטה מיושנת צלויה המוגשת עם מוח עצם, ויש גם את הבפאלו סטייק-האוס.
תמונת השיפודים באדיבות SpecialKRB מפליקר תחת Creative Commons License
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||