האם זה בר או מסעדה? מקום למשקאות, או מקום לארוחת ערב? סצנת חיי הלילה הירושלמית בשנים האחרונות מתרחקת לאטה מהקטגוריות הללו, ומתמקדת יותר מקומות שמציעים חוויה שלמה של ערב מחוץ לבית. אז אם אתם מחפשים את הדייט המושלם, או את הערב המושלם מחוץ לבית, אתם יכולים כבר למצוא בירושלים את השילוב המושלם בין הבר למסעדה.
הטרנד החל לצבור תאוצה בימיו הראשונים של המילניום החדש, כאשר השפים המפורסמים הישראלים החלו לשלוט בסצנת המסעדות, והברים בירושלים החליטו גם הם לתת דחיפה לתפריטים שלהם, להרחיב את היצע המנות המוגשות במקום, ולשדרג את האיכות והתחכום של מה שמגיע על הצלחת שלכם. אחרי הכל, גם אם כבר אחרי כמה שוטים, זה לא אומר שבלוטות הטעם שלכם התנוונו.
הטרנד הירושלמי הולך בעקבות תופעת "הגסטרופאב" הפופולרית כעת ברחבי העולם המערבי והאירופאי. זאת, אף על פי שבירושלים, בניגוד לאנגליה שם נברא הקונספט, המוסדות המשלבים בין השתייה והאכילה נוטים להיות ברים מסוגננים יותר מאשר הפאבים השכונתיים שמציעים פיש אנד צ'יפס.
לדוגמא - מסעדת הבשרים אגואה, הממוקמת בעין כרם הפסטורלית, מתחילה את היום בתור בית קפה, היא עוברת מטמורפוזה בשעות הצהריים למסעדת בשרים למען ארוחת צהריים טובה, ועם רדת החשכה המקום הופך ללאונג' בר, מקום בילויים של סטודנטים ואמנים שחוגגים עד אור היום. כמו שמספר לירושלים ברשת הבעלים של המקום, עדי כהן, הקונספט של הבר-מסעדה "הוא הטרנד שהחל באירופה ותפס כאן בארץ, כמו שקורה לרוב עם טרנדים אירופאיים". כהן רואה את הטרנד כאינדיקציה להתפתחותו של הקהל הירושלמי. "אתה אוכל ארוחה, ואז אתה יכול להנות מהבר - זו לא רק חגיגה, זו סצנה תרבותית", הוא מציין. "באגואה, יש לנו שני מפלסים, כך שיש לנו בר מיוחד, ומסעדה, עם אווירה ומוסיקה שונה בכל חלל".
הרסטובר ברחביה גם הוא מתגאה בחלוקה לכמה חללים, ביניהם אזור עישון, ואיזור לצפייה במשחקי ספורט, כמו גם תפריט שמפוצל לשעות היום ולשעות הלילה, בו כל גסטרונום חובב ומקצועי יוכל להתגאות. בשעות הלילה הרסטובר יתאים היטב לערב ארוחת ערב ומשקאות. שחר לוי מהמסעדה מספר לנו בירושלים ברשת שהוא מקבל את ההשראה שלו למקום מההתבוננות שלו בזמן שטייל באירופה שם "הרבה מן המסעדות הופכות לברים בשעות הערב והלילה. ראיתי את זה בטורין, במילאנו - זה בכל מקום".
אבל, אומר לוי, הרסטובר הוא ייחודי ושונה מכל בר אחר, מאחר והוא משתנה לאורך כל שעות היממה: "אנחנו מתפקדים כבית קפה בשעות היום, בשעות הצהריים אנחנו הופכים למסעדת צהריים עסקית, מסעדה משפחתית לארוחת הערב, ובלילה אנחנו בר", אומר לוי. "יש לנו מקומות ישיבה בחוץ וגם אזור עישון מיוחד בפנים. עיצוב הפנים המיוחד שלנו מושך גם קהל לקוחות מבוגר יותר שמחפש מקום על רמה".
האופציות בירושלים למקומות מגניבים כאלו המשלבים מסעדה ובר נראים אין סופיים. אדום, הממוקמת בחצר פיינגולד במרכז העיר היא ביסטרו איכותי ומשובח עם רשימת יינות מרשימה. התפריט של קוולייר משתנה עם העונה, והמסעדה גם עוצרת לסייסטה בצהריים, כך שבשעות הלילה היא תוכל להישאר פתוחה עד השעות הקטנות, עם בר שרץ עד השעה 2:00 בבוקר בלי הפסקה, שבעה ימים בשבוע. לא רחוק ממרכז העיר, בדרך בית לחם, מסעדת הקולוני - שהחלה את המהפכה בתחום הבר-מסעדה, מציעה לקהל שלה ארבעה חדרים שונים, כך שכל אחד יוכל לבחור - עם אזור לארוחת הערב, אזור הבר המתוחכם, לאונג' צ'ילאאוט, ואזור ישיבה במעלה המדרגות לאלו מכם שמעדיפים שקט ופרטיות.
ההרצל ברחוב ריבלין מציע תפריט בשרי מלא, ומשרת בעיקר את קהל הסטודנטים שיודע איך לחגוג, וגם יודע בדיוק איך הוא רוצה את הבשר שלו - איכותי ובמנות נדיבות. הדבלין, בר אירי מסורתי שממוקם ממש ליד המדרחוב, מציע לקהל הלקוחות שלו בירה אירית מהחבית עם קבבים, שניצלים ועוד מטעמי ברים.
אבל המעוז הירושלמי האמיתי של טרנד הברים סלאש מסעדות הוא ללא ספק רחוב שלומציון המלכה המחבר בין רחוב יפו לשדרת אלרוב ממילא. בשלומצי תמצאו שני ברים, עיצוב עור ותפריט מרשים, והוא המוסד המוביל את העדר ברחוב הפנינה הירושלמי הזה בו אפשר למצוא הכל מכל וכל.
הצ'קרה, אחד מהמקומות שהובילו את מהפכת אוכל הפאבים, עברה לאחרונה מהמיקום שלה בשלומציון אל מיקום חדש, מתחת לקפה ג'ו שמעל גן העצמאות על רחוב קינג ג'ורג'. הבר האינדיאני מקווה למשוך את דור הצעירים הירושלמים שאחרי הטיול, עם מטבח פיוז'ן בינלאומי (כן כן, גם פירות ים), ליקרים משובחים, מבחר רחב של יינות, וכל זאת באווירה אינטימית ומתוחכמת.
הטרנד למעשה תפס עד כדי כך שניתן לזהות את המגמה ההפוכה בירושלים - אנחנו מתכוונים למסעדות שהבר התחיל לככב בהן בשעות הלילה - כמו למשל סלינה בעמק רפאים, הפולי בבקעה, בלק בר נ' בורגר, ומסעדת סקאלה הממוקמת במלון מצודת דוד שעכשיו מציעה גם מנות קטנות סטייל טאפאס עם המשקאות.
גם הבארים היותר סטנדרטיים, ופחות מסעדתיים מציעים תפריטים מגוונים ומלאים בימים אלו - ובין המומלצים ברים כמו המייק'ס פלייס, הכנען, הצעצוע, אוקונל, והמירור בר במלון ממילא שמציע תפריט מגוון ומצוין.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||