ירושלים משחר האנושות, הייתה ועודנה, בין הגיבורים שפקדו את ספרי ההיסטוריה, וספרי פרוזה ושירה רבים מספור, כמו גם מקור השראה בלתי נדלה לסופרים ומשוררים חשובים, עוד בימים בהם השתמשו באבנים כניירות כתיבה.
אך, לצערם של חוצבי המילים, חלון ההזדמנויות להיכנס לספר הספרים כבר אינו תקף מזה כמה אלפי שנים, ועל כן הסופרים נאלצים לחפש להם מקומות חדשים בהם יוכלו לשבץ את הליריקה הירושלמית שלהם. לעומת זאת ולשמחתם של הקוראים, התוצאה של התהליך הזה הינה שפע ועושר של פרוזה ושירה משובחת, החל מסופרים בינלאומיים שספריהם פורסמו בשבע עשרה שפות (כמו הירושלמי הגאה - דויד גרוסמן) ועד למקומונים המקומיים שתוצרתם צנועה יותר.
העיר ממשיכה להיות מוקד משיכה, ולעורר השראה בליבותיהם של רבים, והיא בהחלט משמשת כבית חם לסצנה ספרותית בועטת. אז בין אם אתם מעדיפים את הניחוח הספרותי החברתי של הסימפוזיון של אפלטון, או אם אתם מחפשים מוזה משלכם לכמה שנינויות מילוליות, המשיכו לקרוא, ובוודאי שתמצאו ברשימה גם נישה המתאימה לכם.
1. במשכנות שאננים תמצאו לוח אירועים חודשי הכולל הרצאות, השקות ספרים, סדנאות ועוד מיני אירועים הרצים לאורך כל החודש. מוסדות תרבותיים נוספים וחשובים לא פחות בעיר, בהם נערכות באופן רצוף הרצאות ואף תערוכות הקשורות בספרות וסיפורת הם מגדל דוד ומוזיאון ישראל.
2. בית הקפה והמסעדה "תמול שלשום" הוא מקום מפגש וסיעור מוחות לאוכלוסיה הספרותית בירושלים, וברוב הזמן מתקיים במקום אירוע ספרותי כלשהו (תוכלו למצוא מידע נוסף על האירועים בתמול שלשום כאן).
3. במרתף הצחוק שבמרכז העיר נערך קרב שירה חודשי, ואפילו ערבי במה פתוחה מדי שבוע.
4. למשוררים ביניכם, תוכלו בהחלט להרוויח מלוח האירועים של "מקום לשירה".
5. לכו לבקר ביריד הספרים הבינלאומי הנערך מדי שנה בכל חורף.
6. אם אתם מעדיפים את הקיץ, בכל שנה נערך בקיץ פסטיבל מטר על מטר, יוזמה נוספת של "מקום לשירה".
7. בקרו בפסטיבל "כותבים מכאן, כותבים משם" במשכנות שאננים.
8. אם חוש העיתוי שלכם מדויק, לכו לשבוע הספר העברי, הזדמנות נפלאה לרכוש ספרים מבלי להוציא מעות רבות (יש גם אירועים רבים הקשורים לשבוע הספר העברי בהם תוכלו לבקר).
9. לכו לפסטיבל הסופרים הירושלמים הבינלאומיים, ההימור הטוב ביותר שלכם לפגוש בסופר ירושלמי בעל שם בירושלים. על האורחים בשנה שעברה נמנים יונתן ספרן פויר, פול אוסטר ועוד ענקים ישראלים כמו עמוס עוז, א.ב. יהושוע ודויד גרוסמן.
10. תהנו מקפה, ארוחה, הרצאה או סדנה, או ממסע קניות ברחבי המסעדה וחנות הספרים "תמול שלשום" המזוהה עם ש"י עגנון, יהודה עמיחי (האגדה מספרת שעמיחי ייעץ לבעל המקום דוד ארליך שלא לפתוח את המסעדה כיוון ש"הלקוחות שלך ישפכו קפה על הספרים!"), והסופרים אהרון אפלפלד ודויד גרוסמן (בתמונה) שנראים מאכלסים את אחד השולחנות במקום לעתים קרובות.
11. אם אתם בחיפוש מתמיד אחר ספרים חדשים בעברית, אנגלית רוסית, או כל שפה המדוברת במדינתנו, אתם לא יכולים לטעות בהיכנסכם לאחת מהרשתות הגדולות בארץ. אנחנו מתכוונים לסטימצקי, צומת ספרים, או תמיר ספרים.
12. קוני ספרים משומשים ייכנסו לגן העדן לספרים בהיכנסם לחנות "ספר וספל" ברחוב יעבץ שבין קינג ג'ורג' לבן יהודה. הקומות השונות משופעות בספרים חדשים ומשומשים, רובם באנגלית, אך גם בשפות אחרות החל מספרות גבוהה ופילוסופיה ועד לרומני טיסות ומגזינים.
13. לכו לבדוק את חנויות הספרים העצמאיות בירושלים, הפזורות בשפע במרכז העיר, ולעתים אפשר למצוא בפנים מציאות שלא יסולאו בפז.
14. אם אתם טיפוסים של ספריות שמחפשים את ריח הספרים ואת השיטוט האינסופי בין מדפי הספרים שאינם נגמרים, אל תפספסו את הספריה הלאומית בגבעת רם, בה מתקיימים גם באופן שוטף אירועים ספרותיים.
15. הספריה בקמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים גם היא מקיפה וממצה ביותר, ובין השקט השורר תמצאו גם את נופי ירושלים הניבטים מחלונות הספריה בקומות השונות.
16. לכו לחזות במפעל חייו ותרומתו של ש"י עגנון לסיפורת הישראלית - בבית ש"י עגנון.
17. בספרו של דויד גרוסמן "מישהו לרוץ איתו" תוכלו למצוא תאור של ההומלסים באזור מלון פאלאס (בתמונה), ואת חנות המוזיקה וכלי הנגינה "ספיר" ליד כיכר ציון.
18. הספר של עמוס עוז "סיפור על אהבה וחושך" גם הוא מתרחש בירושלים בימי המנדט הבריטי, רובו בכרם אברהם, שבשכונת גאולה החרדית.
19. כמה סצנות בלתי נשכחות מתוך הספר "מבצע שיילוק" של פיליפ רות' מתרחשות במלון אמריקן קולוני ובבנייני האומה.
20. שער ציון, ציון דרך חשוב בקרבות מלחמת העצמאות על העיר העתיקה, מתואר במלוא הדרו בספר Jerusalem Vigil: The Zion Legacy, אחד מרבי המכר של בודי וברוק ת'ואן.
21. לכו לבקר בכנסייה האתיופית ברחוב הנביאים, שם התגורר הסופר אדוארד וויטנמור.
22. בית הקברות הבריטי הממוקם בהר הצופים מהווה נקודת השראה חשובה למחבר הרומנים הוולשי מאט ריס.
23. לכו לשוטט על דרך בית לחם המופיעה כאבן פינה בולטת בעבודותיה של בתיה גור.
24. שוק מחנה יהודה הוא אחד מנקודות הציון הבולטות ברומן של חיים סבתו "כעפעפי שחר".
25. ואיך אפשר בלי הכותל המערבי, נקודת ההשראה של סופרים רבים, ומקום שיעורר השראה בליבו של כל אדם באשר הוא.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||