אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
סושי בעיני רבים נחשב עד היום לאוכל המהיר האורגינלי, ביס של אורז מגולגל, ירקות ו/או דג להשביע את התיאבון אחרי קרב רחוב עם החתולים הסמוראים, ולפני שהולכים לתיאטרון הקבוקי. אבל, מאז שימי הסמוראים חלפו טרנד הסושי התגלגל לו גם לארץ בעקבות המהפכות הקולינריות שהתרחשו במערב בשנים האחרונות, ומשנת 1990 גם אנחנו זוכים להנות ממנו, ואפילו בצורות ובצבעים שונים ובטוויסט ישראלי, לפחות רול המאקי עדיין שומר על צורתו העגולה המקורית, רוב הזמן זאת אומרת.
היום תוכלו למצוא כמה וכמה מקומות שמגישים סושי בירושלים, וכל הפנים נשואות בתפילת הסושי למכה של הסושי - אה, כלומר טוקיו של הסושי בירושלים - המושבה הגרמנית, שבעשור האחרון חוותה פיצוץ אוכלוסין קולינרי, ובעיקר מהמטבח האסייתי. ויחד עם זאת, לא חסרות גם סושיות או מסעדות אסייתיות עם סושי ומוקפץ במרכז העיר. חלק מהמסעדות אלגנטיות יותר, חלק מהירות יותר, וחלק מכניסות לסושי שלכם מרכיבים שהיפנים לא היו מזהים.
ירושלים בכל זאת נפלה תחת קסמם של השפים לתוך כור היתוך של מטבח פיוז'ן, שלעתים נוטה להשתולל, אבל אם תאכלו באחת מהמסעדות הבאות, הסושיות הטובות ביותר בירושלים, הסיכויים גבוהים מאד שתצאו משם מרוצים.
סושי רחביה היא מרשתות הסושי המצליחות ביותר בירושלים, ומתחת לאף שלנו סושי רחביה ניכסה לעצמה, מבלי להיות יקרה מדי או סנובית מדי, וגם לא יותר מדי קונבנציונלית, למצוא לה נישה משגשגת. כך שאם תשאלו כל ירושלמי טיפוסי הוא יידע לכוון אתכם לסניף הקרוב. בסושי רחביה תמצאו סושי מעולה, שבהחלט תרצו לקחת אתכם הבייתה אם לא הצלחתם לסיים מהצלחת, אף על פי שעיצוב הפנים של המסעדות בהחלט מזמין להישאר. יכול להיות שזו הסיבה להצלחה של המסעדה שהצמיחה בכמה שנים האחרונות שלושה סניפים בירושלים, וגם מציעה שרות משלוחים. תמצאו שם רולים קלאסיים כמו רול קליפורניה ורול סלמון, אבל המסעדה בהחלט לא מפחדת להתנסות קצת עם בחירות מעניינות של דגים וירקות שהופכים את המנות לצבעוניות, כיפיות וטעימות.
ממש בעקבותיה של הריו, נמצאת טייקו, ואנחנו מתכוונים לא רק פיגורטיבית, אלא גם מילולית שכן טייקו נמצאת ממש במורד הרחוב מריו, והיא מציעה את הטוויסט המקומי על רוב הרולים של הסושי, בנוסף כמובן לרולים הסטנדרטים. בין הרולים והסושי תמצאו למשל סלמון מעושן, וסושי מנגו. לאלו מכם שפשוט לא יכולים לאכול מספיק מאוכל האצבעות הטעים הזה, בימי רביעי ושישי מסעדת טייקו מציעה דיל משתלם לחובבי הווסאבי של כמה-סושי-שתאכלו-לאכול ב-69 שקלים בלבד.
המרחק התרבותי בין תל אביב וירושלים עבור כמה מאיתנו מתעלה אפילו על המרחק בין ירושלים ויפן. אבל בית הסושי ג'פאניקה הצליח באופן חלקי אך מוצלח, לגשר על הפערים הללו במידה מסוימת. ג'פאניקה שהגיעה אלינו מתל אביב, עיר האוכל ללא הפסקה, היא מוסד תל אביבי ותיק ועשתה עלייה לירושלים בשנת 2008, ומאז היא עמוסה בקהל לקוחות מרוצה. התל אביבים נהנים מכ-12 סניפים באזור תל אביב והמרכז, בעוד שאנחנו מסתפקים בינתיים רק בסניף אחד, שגורם לנו בכל זאת להרגיש קצת יותר קוסמופוליטיים.
זה בלתי אפשרי להזכיר את הסושי בארץ ישראל מבלי להזכיר את מסעדת סאקורה, פריחת הדובדבן המקורית שהגיעה אלינו מטוקיו. סאקורה בחרה את מיקומה היטב, ונמנעה מלהצטרף לפיצוץ הסושיאדה בעמק רפאים, והיא ממוקמת בחצר פיינגולד היפיפייה במרכז העיר. בתפריט המסעדה תמצאו אוכל יפני מכל רחבי האי היפני, אבל אי אפשר לטעות - הסושי הוא המלך הבלתי מעורער במסעדה. ובעוד שהרולים עלולים להקל משמעותית את הארנק שלכם, האיכות בהחלט שווה את המטבעות. אפילו הניו-יורק טיימס משבח את המסעדה כסושיה הטובה ביותר בישראל.
ריו ממוקם במיקום מושלם, על רחוב עמק רפאים, כיאה למסעדה המופיעה בחמשת הסושיות הנחשבות בשרשרת מזון הסושי בירושלים. הריו היא מסעדה אלגנטית, והיא מגישה אוכל אסייתי כמו שהאסייתים יודעים לעשות. אבל המומחיות האמיתית של הריו היא הסושי שלה, גרסה ים תיכונית למנה היפנית הקלאסית. רול שומשום עם אספרגוס? למה לא אנחנו אומרים !
ואל תשכחו, בין אם זה טמאגו, טמפורה או פדתאי שאתם מעדיפים, כיסינו את כל האופציות בקטגוריית היפני והאסייתי שלנו - כאן.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||