אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
העובדה שטופ שף חוזר אלינו עם עונה שנייה שמתמקדת אך ורק בקינוחים היא כנראה איזשהי אינדיקציה לעובדה שישראלים אוהבים מתוק, ושהאהבה הזו מגיעה לפסגות תשוקה חדשות ומרגשות. גם בירושלים כבר שמעו על זה, והמסעדות הירושלמיות המכובדות בהחלט מתכבדות להציג בפניכם את הגרסה החדשה והמשופרת לקינוחים הישנים. אם פעם המשמעות של קינוח הייתה או פאי תפוחים או עוגת שוקולד (שאפילו לא היו נאפות במקום, אלא נשלחות מספקים חיצוניים), כיום המסעדות בירושלים הגדילו משמעותית את היצע הקינוחים, וכרגיל ככל שהתחרות גוברת, כך הסועדים ממשיכים להנות מהפירות (תרתי משמע) של התחרות.
במרכז העיר, ברחוב שלומציון, מעוז המסעדות והברים בירושלים, נמצאת לה הקנלה. בקנלה תמצאו שף מאפים שמאד מאד מסור לעבודתו ושמו בישראל הוא אברהם קוג'מן. טביעת האצבע הייחודית של קוג'מן בתחום הקינוחים היא הקינוח שלו שנקרא "בבית של פיסטוק". המנה מורכבת מקרם שהוכן מתערובת של כמה שוקולדים משובחים, וכמובן מפיסטוקים. זה אפילו עוד יותר ירשים אתכם, אם נספר לכם שהמנה הזו אינה חלבית (הקנלה הינה מסעדה בשרית כשרה). "השילוב של כמה סוגים של שוקולד יוצר טעם מעניין" מסביר קוג'מן לירושלים ברשת. "את הקינוח הזה פיתחתי בעצמי, והוא מתבסס על קינוחים אחרים שניסיתי - היה לי איזשהו רעיון, והקינוח פשוט התאים את עצמו".
בצעד אמיץ בעיר הקודש, לה גוטה שידועה בשל סטייל הפיוז'ן הכשר שלה, מציעה לסועדים שלה קינוח שנקרא "חטאים קטנים" - ברולה שוקולד שמכוסה בזיגוג של חתיכות שוקולד קטנות - זה בהחלט ישאיר אתכם עם טעם של עוד. יחד עם הקינוח המעיז, לה גוטה מתפארת במטבח כשר.
"רמת הקינוחים בהחלט עלתה בשנים האחרונות - מבחינות רבות", אומר לירושלים ברשת יוסי בן שמחון, הבעלים של מסעדת לה גוטה. "מסעדות משקיעות יותר בקינוחים שלהן עכשיו, בגלל שהן מבינות שזה חלק חשוב מהארוחה. בלה גוטה בנינו מחלקת קינוחים שלמה, שמובלת בידיו הנאמנות של שף האפייה שלמד בצרפת ועובד עם מיטב המרכיבים". האפשרויות ממש לא מתמצות בזאת. לאלו שמחפשים את טעם הילדות הנוסטלגי בקינוח שלהם, הרסטובר ברחביה מגיש לכם: "סניקרס", נוגט מוס שמכוסה בשוקולד ובוטנים.
בחצר תמצאו מספר של קינוחים בתפריט, היצירתי ביותר מביניהם הוא כנראה גלידת וניל עם טחינה, חלבה, סילאן (דבש תמרים) ופיסטוקים. (החצר אכן גם מגישה את עוגת השוקולד החמה אותה תוכלו למצוא בכל תפריט קינוחים שמכבד את עצמו. אבל, בחצר היא מגיעה עם גלידת נוגט ואגוזים ומתנשאת מעל לסטנדרט).
אי אפשר בלי להזכיר את הקינוח של מסעדת דארנא "מעדן הטובקל" - פסטייה מתוקה עם חלב צמחי, מי פריחת הדרים בעיטור שקדים טחונים אפויים וקינמון. כמו שציפינו דארנא לא יכולה להרשות לכם לפסוח על החגיגה המתוקה שבסוף הארוחה. זה כיף להסתכל על הקינוח הזה בדיוק כמו שכיף לאכול אותו - אנחנו מבטיחים שאחרי שתאכלו אותו תפנימו את משמעות הביטוי "ללקק את האצבעות" בצורה הכי מילולית שרק אפשר.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||