אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
אף על פי שלוח השנה ומזג האוויר צועדים לקראת האביב, ירושלים עדיין שרויה במצב חורפי משהו. אם תעיפו מבט לתוך התיק הירושלמי הטיפוסי בעונה זו של השנה תמצאו בוודאי קרדיגן או של, מטריה ולעתים גם מגפיים. לפני שהמסעדות מחליפות את התפריט שלהן למשהו קצת יותר קליל וקיצי, אתם עדיין יכולים להנות מכמה מנות מחממות ולבביות שמתאימות לימים הקרים.
אם אתם אוהבים מרק סמיך וחם, ממולאים עם בשר (או כל דבר אחר עם בשר), או אולי צלחת קוסקוס וירקות, המסעדות של ירושלים ישמחו להציע לכם מקלט מן הרוח והטפטוף. אז לפני שהשמש השקרנית הופכת לחמה ובלתי נסבלת, בואו להתחמם בערבים הירושלמים הקרים עם המנות החורפיות הטעימות ביותר בבירה, שבחרנו לכם במיוחד.
קפצו למסעדת דארנא במגרש הרוסים ותתענגו על מנת טאג'ין כבש. כבש וירקות או פירות (זה משתנה לפי העונה) שבושלו באיטיות על פחמים בטאבון מיוחד. הטאג'ין נושא גם את שמה של המנה וגם את שמו של תנור הבישול המיוחד. התבלינים, הטעמים והטכניקות בהן עשויה המנה המיוחדת הן מרוקאים אותנטיים. והעיצוב והמראה של מסעדת דארנא בהחלט יכולים לשגר אתכם (לפחות מחשבתית) לאקלים הקיצי של צפון אפריקה, אפילו אם בחוץ הרוח החורפית עדיין מייללת.
בכדי לטעום אפריקה אחרת לגמרי - הפעם באזור הסהרה, תנסו את מנת סיגה ווט באתיו ישראל. גם אתיו-ישראל ממוקמת במגרש הרוסים, והיא המסעדה האתיופית היחידה בירושלים שנושאת תעודת כשרות. סיגה ווט הוא תבשיל בשר מסורתי, עם ברבר (צ'ילי חריף טחון, פלפל ועוד תבלינים) ובצל. אוכלים אותו בלי להשתמש בסכום, אלא פשוט אוספים אותו עם רצועות אינג'רה - לחם אתיופי מסורתי שנעשה מטף, סוג של דגן אתיופי.
תרופת הפלא לחורף קר היא בוודאי מרק סמיך וטעים. ליד מסעדת מחניודה שנפתחה לאחרונה וגורפת שבחים רבים, נמצאת מורדוך - מסעדת צהריים (פתוחה עד שעות אחר הצהריים המאוחרות) עירקית/כורדית. אם עדיין לא הייתם במורדוך, אתם חייבים ללכת, והמנה המפורסמת של המסעדה היא מרק הקובה, למרות שיש להם את כל האוכל של סבתא שרק תוכלו לבקש. למורדוך יש כמה גרסאות למרק הקובה, כולל מרק אדום וחמוסטה.
למנה אירופאית קלאסית שתגרש את הקור מעצמותיכם, נסו את הגולאש בלינק. עם גושים של בשר, בצל, פלפל אדום ורמיזות של עגבניה, הוא מתובל בפפריקה ומושאר על האש כל היום. הגולאש של הלינק, ברחוב המעלות במרכז העיר, מוגש עם אורז לצד המנה, בדיוק כמו שאמו של הבעלים יהודה אסלן הייתה נוהגת להכין לו בימי החורף כשהיה ילד.
לדידו של אסלן, ביום חורפי לפני כעשר שנים, כשהלינק עמד לפתוח את שעריו בפעם הראשונה, אמא של אסלן הגישה את מנת הגולאש שלה לצוות העובדים. אסלן שהיה בחיפושים אחר מרק סמיך להגיש בתפריט מיד הבין שזה המרק שהוא חיפש. ומאז הוא נשאר בתפריט כאחת ממנות הדגל של המקום.
צמחוניים, או אוהבי ירקות גם הם צריכים בית חם, או לפחות מנה חמה (ואנחנו לא מתכוונים לזו שממלאים במים). בכל אחד מהסניפים של מרבד הקסמים (קינג ג'ורג', או עמק רפאים) קהל הצמחונים יוכל להנות מהמנה המסורתית של קוסקוס וירקות שיחמם אתכם מבפנים. אתם יכולים לסמוך על מרבד הקסמים שיעשה את המנה כמו שצריך, כי הוא מגיש אוכל מזרחי (תימני ועירקי) כבר מעל לחמישים שנה.
התמונה של האוכל האתיופי באדיבות Rama מוויקימדיה, תחת Creative Commons License.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||