אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
חג הפסח הוא לא רק מצות ומרור. חג החירות אותו אנחנו חוגגים כל שנה בליל הסדר הוא אחד החגים החשובים בהיסטוריה של עמנו, המסמל את המאבק של בני ישראל למען חופש, חירות וזכויות האדם (בתרגום למונחים של שנות האלפיים). השנה חשבנו איך אנחנו יכולים לתרגם את חופש הפעולה הזה גם למטבח, והגענו למסקנה שישנם כמה וכמה מתכונים משובחים שאנחנו יכולים להציע לכם, שישחררו את בלוטות הטעם שלכם מבלי לעבור על כללי הכשרות של החג.
לצורך כתבת המתכונים הכשרים, ירושלים ברשת הלכה להציג את הקושיות הקולינריות של חג הפסח בפני שלושת השפים החכמים מן המסעדות החמות ביותר בעיר, ואנחנו גאים להציג בפניכם את המתכונים היוקרתיים אך הקלים להכנה שקיבלנו היישר מן התנור.
אחרי שלמד את המקצוע במטבחים היוקרתיים ביותר של לונדון וניו יורק, יעקב תורג'מן מוביל את 1868 לעמוד בחוד החנית של המסעדות המשובחות בירושלים. אחד מהעקרונות המנחים של תורג'מן הוא לכלול כמה שיותר מרכיבים מקבוצות מזון שונות בכל הגשה, ועקרון זה מתבטא בצורה מעוררת הערצה במנת שקדי העגל המכילה עשבי תיבול שונים, ירקות וחלבונים. "בשבילי", אומר יעקב לירושלים ברשת, "שקדי עגל בשבילי זה ירושלים, זה שוק מחנה יהודה שם נמצא הקצב שלי. תוספת התערובת "ראס אל חנות" לשקדים מחזירה אותי לשורשים המרוקאים שלי. הפריכות שמתקבלת מטיגון השקדים באיטיות ביחד עם קרם הבצל המתקתק, רוטב הפלפלים השרופים והטריות שנותנים הפולים הירוקים יוצרים מנה עם טעמים ברורים ועזים, אך מאוזנים. ירושלים בצלחת אחת".
המרכיבים לשקדי העגל
לקרם פלפלים שרופים
לקרם בצלים
הוראות הכנה
גיא קמחי, שמנהל את המטבח של מסעדת הפיוז'ן הלטינית הכשרה היחידה במושבה הגרמנית - לה בוקה, מספר לירושלים ברשת שמנת האסאדו היא מנה ארגנטינאית קלאסית וחגיגית. "סבתי הכינה את המנה של האסאדו בחג הפסח באופן קבוע. היא השתמשה בנתח של אסאדו טלה, מה שבהחלט יכול לשדרג את המתכון הנוכחי". את המתכון המקורי מספר לנו קמחי, למד בבית סבתו, ועם השנים שדרג אותו לטעמים שמתאימים יותר לקהל היעד של מסעדת לה בוקה.
המרכיבים
אופן הכנה
מרקוס גרשקוביץ מעניק לבשר מסורתי טוויסט עכשווי כל יום במסעדת אנג'ליקה, נקודת ציון חשובה בין המסעדות הירושלמיות החדשות והמחדשות. באנג'ליקה כבר עסוקים בהכנות לקראת ארוחה מיוחדת לליל הסדר, המתקיימת השנה בפעם הראשונה במסעדה, עם תפריט מוכן מראש הכולל סשימי עם עגבניות בגריל, למון גראס ומרק שיטאקי, מגוון של סלטים טריים, תבשיל טלה, עוף ממולא בפטריות, ויין ככל יכולתכם לאורך כל הערב. "הטלה הוא אחד המרכיבים החגיגיים ביותר", אומר גרשקוביץ. "יש לו אלגנטיות והוא מלא בטעם".
המרכיבים
אופן ההכנה
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||