אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
לכל אירועי פסח בירושלים >>
** עדכונים 2019**
במסעדת מודרן שבמוזיאון ישראל מציעים תפריט עשיר וכשר לפסח (לאוכלי קיטניות). כולל לחם של פסח או מצות, טאפס של ירושלים, מנות צמחוניות, דגים ובשרים כיד המלך. כדאי להזמין מקום מראש: 02-6480862
קפה גן סיפור שבגן סאקר מגיש בפסח הזה תפריט כשר למהדרין ללא חשש קטניות, וגם פתוח בערב חג שני כרגיל. להזמנת מקום: 072-3360999
בקרייב (Crave) שבשוק מחנה יהודה מציעים תפריט פסח עם הכשר רבנות מהודרת ירושלים וללא קטניות.
מעבדות לחרות קולינרית: איך השפים של ירושלים מתכוננים לפסח?
הגיע הזמן בשנה בו אנחנו כבר לא רואים שמיים אפורים, ובמקום אנחנו מוקפים בהרים של מצה שמציפים את החנויות, והתיירים גם הם דואגים להיראות בכל המקומות השווים בירושלים. חג הפסח כבר כאן, אבל חוקי הכשרות המחמירים שגזרו עלינו שבוע של מקרונים, בורשט וקופסאות של מצה תפלה כבר חלק מן ההסטוריה. בשנים האחרונות מספר רב של מסעדות בירושלים הופכות את המטבח שלהן ויוצרות תפריטים ידידותיים לפסח, המשחררות את הטבחים והשפים מן העבדות למטבח ומציעות לתושבים ולתיירים חוויה קולינרית מהמעלה הראשונה כפי שאנחנו כבר התרגלנו לקבל בירושלים.
עדי טלמור, מנהל השיווק של הרשת הירושלמית המצליחה סושי רחביה מסביר את התופעה הזו לירושלים ברשת: "אנחנו כשרים לפסח כבר שנים רבות, זה היה צעד טבעי בעבורנו - ישנם הרבה מאד תיירים המגיעים לירושלים בפסח, ואנשים מכל הארץ מגיעים לירושלים. רחביה והמושבה הגרמנית עמוסות במיוחד בעונה זו של השנה".
מוטי אוחנה, השף במסעדת החצר, מסכים שיש לעשות מאמצים ולשדרג את התפריט בעונה זו בה יש הרבה תיירות בינלאומית. "זו הבחירה הכלכלית" הוא אומר. ולבד מן השינוי בכלי המטבח, אנשי המסעדות בירושלים לא מתרגשים מהקשיים או המכשולים העומדים בפני המסעדות המבקשות להשיג תעודת כשרות לפסח. "הכל נורמלי בשבילנו, אנחנו לא צריכים לעשות שום דבר יוצא מגדר הרגיל בשביל להישאר פתוחים", אומר אוחנה. "זה הכל לוגיסטיקה, לשנות את הצלחות, הסכו"ם וכו', מנקודת המבט של השף זה לא כל כך מסובך". מבחינת התפריט הסיבוכים מתחילים כשההנהלה מחליטה האם להגיש או לא להגיש קטניות בחג (יהודים מעדות אשכנז, ולפיכך רוב התיירים המגיעים מן המערב, נמנעים מלאכול קטניות בפסח).
"אנחנו עדיין לא השלמנו את התפריט", מתוודה אוחנה. "אנחנו נעשה זאת בסמוך יותר לחג עצמו. ואנחנו לא מגישים קטניות, מה שבתיאוריה מהווה אתגר גדול יותר, אבל אנחנו הולכים על תפריט עם הרבה בשר, דגים וירקות". סושי רחביה כבר החליטו, כמה מפתיע, שהם כן מגישים קטניות, מה שאומר שאתם לא תראו הרבה שינויים בתפריט של המסעדה, אלא בעיקר אורז, רוטב סויה וטופו.
כשזה מגיע לרעיונות חדשים לשלב בתפריט, אתגרים בהכנת המטבח ואפילו בחישובים הכלכליים, אפשר לראות שהמסעדות הירושלמיות החליטו ללכת על הנאמנות לקהל שומר הכשרות, יותר מאשר על הרווח הכלכלי. "האנשים הללו הם בסיס הלקוחות שלנו, והם מגיעים עם המשפחות שלהם, ועם ילדים, לכן זיהינו את הצורך", אומר טלמור מסושי רחביה. "אנחנו ערים כל הלילה בהכנות לקראת החג, אבל בסופו של יום כמוסד ירושלמי אנחנו מרגישים את הצורך לספק שירות טוב ללקוחות שלהם, ולהעניק להם מקום לאכול בו בחג הפסח".
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||