תודות ליוזמה של הקהילה האזרחית של הוד מלכותה (כן, כן הסבתא של וויליאם שעוד מעט הולך להתחתן עם בחירת לבו) מוזיאון המדע על שם בלומפילד מתכונן לקראת תחרות פאמלאב, יוזמה המקדמת ונותנת במה למדענים צעירים. זו הפעם החמישית שתחרות זו מתקיימת בירושלים, והיא חוזרת אלינו בחודש מאי הקרוב.
פאמלאב החל בבריטניה בשנת 2005, ומאז התרחב ומתקיים בכל העולם. בתחרות המתקיימת בירושלים, מדענים צעירים, מתחת לגיל 36, שבאמתחתם תואר ראשון במדעים מוזמנים להירשם לתחרות, ולזכות בהזדמנות להציג רעיון מדעי בפני פאנל של שופטים במשך שלוש דקות. הווה אומר, כריזמה וחדות מחשבה תופסים מקום חשוב גם כן בתחרות.
ירדן דודי, המנהל ומתאם את תחרות פאמלאב עבור מוזיאון המדע מספר לירושלים ברשת ש"סטודנטים למדעים לרוב חווים פער בין החיים האקדמיים ובין עבודת השטח - הם אינם יודעים כיצד להעביר את הרעיונות שלהם ולהגיש אותם לקהל רחב יותר, וזו בעצם מטרת התחרות. הסטודנטים חייבים להעביר את האינפורמציה שלהם בשלוש דקות בלבד, בצורה שבה כולם יוכלו להבין - וזה צריך להיות מספיק מעניין עבור הפאנל המקצועי וברור מספיק כך שגם איש מן השורה יוכל לתפוס את הרעיון".
מרתון שלוש הדקות של החנונים המגניבים בארץ הגיע לישראל על ידי המועצה הבריטית, ארגון שהולך ותופס תאוצה והשפעה. יותר מתריסר אומות, כולל אזרבייג'ן, מצרים, סרביה והונג קונג - כולן פיתחו גרסה משלהן לתחרות הפאמלאב, והזוכים המאושרים בתחרויות האזוריות יזכו ליסוע לגמר בבריטניה.
סיבוב התחרויות בישראל לשנת 2011 יתקיים בירושלים ב-11 למאי במוזיאון המדע על שם בלופילד, ותחרויות דומות יתקיימו גם בטכניון בחיפה ובמרכז חמדע לחינוך מדעי בתל אביב. שלושת הפיינליסטים יגיעו לתחרות הגמר בתל אביב. בירושלים, ארבעת השופטים מייצגים מגוון רחב של תחומי המדע - האחד מן האקדמיה, השני מהנדס באינטל, אחד עובד עבור תוכנית טלוויזיה על מדע. נציג של מוזיאון המדע על שם בלומפילד ישמש כשופט הרביעי בתחרות.
"פאמלאב מאפשר לסטודנטים עם רקע מדעי להציג את המחקר שלהם", אומר דודי. "התחרות הינה בחינם והיא פתוחה לציבור הרחב, שיכול להקשיב להרצאות שלוש הדקות המרשימות של הסטודנטים".
בעוד שהסטודנטים הצעירים והמבריקים הם בהחלט קהל היעד של התחרות, באירוע עצמו ישנו מגוון רב של אנשים שהתלהבו מן הרעיון. "הקהל הוא לרוב החברים והמשפחות של המציגים (אבל גם כולל) אנשי אקדמיה שיצאו לגמלאות", מספר דודי. "זה נותן לסטודנטים פתח להציג את רעיונותיהם ועבודתם בפני קהל רחב ומגוון של אנשים ואנשי מקצוע מתחום המדעים".
ואם לשפוט לפי תוצאות התחרות של השנה שעברה, עיר הקודש מקבלת מקום של כבוד בעולם המדע. בשנה הקודמת הירושלמים זכו במקום הראשון והשני בתחרות הארצית.
התמונות מתחרות פאמלאב 2010 באדיבות סיוון שחור.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||