רבים מהפסטיבלים השנתיים המתקיימים בירושלים בעונה זו של השנה שואפים לשים תחת אור הזרקורים את חיי התרבות הססגוניים של ירושלים, עונת התרבות של ירושלים הנפתחת בקיץ 2011 מבקשת לאחד תחת מטרייה אחת את אירועי התרבות הנבחרים והמיוחדים של העיר.
אלו שעומדים מאחורי עונת התרבות של ירושלים מעריכים כי לפחות 70% מהאירועים המשווקים תחת חסותה של עונת התרבות בירושלים כבר התקיימו בצורה זו או אחרת בירושלים, אך תודות למאמצים של משרדי קרן שוסטרמן-אוקלהומה בירושלים ושיתוף הפעולה עם העירייה והמנהל הקהילתי. ירושלים הולכת לראות מיקס מדליק של כישרונות בינלאומיים ויוזמות חדשניות ומדליקות מבית היוצר של ירושלים. החל מסימפוזיום פילוסופי במשכנות שאננים עם DJ Spooky, מוצגי וידאו ארט בפאב האוגנדה, ועד לסדרה של עבודות מבוססות קהל באקדמיה לאומנות בצלאל במתחם הגלריה החדש ברחוב יפו, פרשנות פורצת דרך למחול בהופעות בבתים פרטיים בירושלים, והפינאלה של עונת התרבות - הסופרנו רנה פלמינג בבנייני האומה בהופעה ראשונה בישראל.
אולי הדוגמא הבולטת ביותר לכור ההיתוך שבין הבינלאומי והמקומי של עונת התרבות הוא אמן עונת התרבות השנה: היוצר, המוזיקאי ותופעת הרשת קותימאן. קותימאן הוא אמן הקלטות, דיג'יי ומפיק שהתחיל לצבור קהל מעריצים לאחר שסימפל מאות מוזיקאים חובבנים ביוטיוב והתיך אותם לפרויקט מרתק הנקרא: Thru You. הפרויקט זכה למליוני צפיות ולביקורות נלהבות של טיים מגזין. קותי אינו נטע זר בירושלים, ובשנים האחרונות הוא הגיע לנגן במקומות שונים וביניהם מוזיאון מגדל דוד, ואולם ההופעות ח'7 של בית אבי חי. הפרויקט שלו לעונת התרבות בירושלים יעשה את הבכורה שלו ברשת בהמשך השבוע - אבל למטה תוכלו למצוא הצצה ראשונה, שמצליחה ללכוד את הדופק של עיר הקודש בצורה מושלמת.
ב-14 ליולי מגיעה למוזיאון ישראל קבוצה של אמנים אקספירמנטליים בכדי "להגיב" לתערוכות המוצגות במוזיאון דרך הופעות ומוצגים דינמיים בערב השנתי (זו השנה השנייה) המוקדש לפרויקט נקודת מגע. הערב ימשיך תחת כיפת השמיים והכוכבים עם מסיבת אוזניות שקטה.
בהפקה משולבת של מוזיאון ישראל, עונת התרבות של ירושלים ופסטיבל ישראל המוזיאון גם מארח את להקת המחול של מארס קנינגהאם, שנמצאת כרגע בעיצומו של סיור הפרידה שלה שעובר דרך לא פחות מ-40 ערים שונות ברחבי העולם. הלהקה תציע פרשנות מיוחדת לריקוד בתוך חללים שונים במוזיאון, וגם מספר הופעות "מסורתיות" יותר באודיטוריומים.
בסוף חודש יוני תחל גם סדרה של 24 קונצרטים אינטימיים, בהפקה של מוזיאון מגדל דוד ליצירתו מעוררת ההשראה (שאף זכתה בפרס הגראמי המוערך) של המלחין הקלאסי סטיב רייך - Different Trains. חוויית המולטימדיה של הצופה בקונצרט הויזואלי נהגתה לראשונה על ידי מנהלת התיאטרון היהודי של סטוקהולם, פיא פורסגרן ששילבה בין הופעות מאת ה-Fleshquartet, רביעיית המוזיקאים השוודיים, ואמנות הפיסול בזכוכית של האמנית אן וולסטרום.
פורסגרן מספרת לירושלים ברשת שקבוצת התיאטרון שלה התפתחה וצברה מוניטין גדל של קבוצת תיאטרון אוונטגרדית ונסיונית שמציעה לקהל "משהו שהוא לא תיאטרון טהור ולא אומנות טהורה, אלא משלבת אלמנטים שונים משניהם". פורסגרן מספרת שזה היה מאתגר להביא את ההפקה לירושלים הקיץ, ובייחוד למיקום הייחודי בו תתקיים ההופעה - בחלל הקישלה - אולמות הכלא עוד מימי האימפריה העות'מנית, שייפתחו בפעם הראשונה לציבור.
"זה בהחלט אתגר גדול לנצל את יתרונותיו של החלל ולהעניק לו את הכבוד הראוי לו. החלל היה חשוף ועירום כמו אתר ארכיאולוגי. בעוד שהם הכינו אותו להופעה, הם גילו גם כמה ממצאים ארכיאולוגיים מעניינים ונאלצו להפסיק [את ההכנות לקראת המופע וליצור קשר עם רשות העתיקות של ישראל]. פיתחנו אהדה רבה לחלל, וניסינו להפוך אותו הן לחלל המתאים להופעה והן לשמור על צביונו ההיסטורי. בהשוואה לחלל המודרני והעכשווי שיש לנו כעת בשוודיה הוא עשיר יותר ואפילו בעל ארומה חושנית".
בהתרגשות רבה לקראת המפגש עם האנרגיות הירושלמיות, פורסגרן אומרת שהיא מצפה שהקהל יהיה "שמח ושהחוויה שלו תהיה חזקה. החלום שלי הוא לגעת בקהל דרך הפרויקט, לרגש אותו". ההפקה של Different Trains מגיעה לירושלים בעונת התרבות דרך הזמנתה של נעמי בלוך פורטיס (קראו עוד על ההפקה של Different Trains כאן), אחת ממנהלי הפסטיבל, שבעבר הובילה את להקת המחול בת שבע, שם היא שיתפה פעולה עם פורסגרן. "נעמי חשבה שההפקה מתאימה באופיה לירושלים ולחלל במגדל דוד", אומרת פורסגרן.
המפעל הפילנתרופי והרשת הבינלאומית של האומנים שלקחו חסות על הפסטיבל הם שחקני מפתח השנה לעונת התרבות בירושלים. אחד מחברי הועד המנהל של להקת המחול בת שבע רוברט וייל, פטרון אמנות שוודי נודע ובעל שורשים יהודיים, משמש גם כראש וכאיש המימון העיקרי של קבוצת התיאטרון היהודי של סטוקהולם. בעוד שוייל גם הכה שורש בתל אביב באמצע שנות התשעים, יורשתו, לין שוסטרמן סיפרה לעיתונות שעם השקת עונת התרבות בירושלים ש"ירושלים הפכה לביתה השני, מקום מיוחד, בו התפתחות האומנויות המקומיות ומוסדות התרבות משחקים תפקיד כל כך חשוב", התמונה השלמה מראה ש"לירושלים יש פוטנציאל עצום, ואני רוצה לעודד עוד ועוד צעירים, ישראלים ואחרים, לבוא ולבקר".
תמונת מסיבת האוזניות באדיבות ברק אהרון למוזיאון ישראל. תמונות של מופע Different Trains באדיבות התיאטרון היהודי של סטוקהולם.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||