אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
בעוד שקשה לנו אולי להתחרות עם הפיצות מעבר לאוקיינוס, הפיצות האיטלקיות הדקות עשו קאמבק מרשים בעיר הקודש, ובייחוד במסעדות האיטלקיות הנחשבות בעיר. עם טרנד האוכל הבריא, גם הפיצות שינו גזרה, והיום תמצאו יותר ויותר פיצות סטייל איטלקי, עם בצק דק דק ופריך ושילובים מיוחדים ומפתיעים של תוספות, והכל עשוי טוב טוב בטאבון.
פיצת הטאבון שולטת ביד רמה במסעדת א-זהרה הממוקמת ליד העיר העתיקה. בא-זהרה אתם מוזמנים להזמין ולהנדס את התוספות שלכם במקום, והשף לרוב נוהג להכין את הפיצות שלו מול קהל הסועדים במקום. מסעדת א-זהרה מאכילה את הקהל הבינלאומי שמגיע לעיר הקודש כבר יותר מחמישים שנה. "התחלנו להכין פיצות בשנת 2003", מספר לנו ג'יימס שאמאס, הבעלים והמנהל של המסעדה. "יש לנו תנור אבן גדול ואדום שבוער על גחלים של עצי זית, ואנחנו מכינים פיצות איטלקיות עם בצק דק, גבינת מוצרלה וכמובן אך ורק מרכיבים טריים - ביניהם הרוטב שאנחנו מכינים בעצמנו."
מבחר הפיצות במסעדת א-זהרה משקף את הסטנדרטים החדשים באיכות האוכל והאירוח של המסעדות שחלים עכשיו גם אוכל שנהוג להזמין בעמידה, על הדרך. "התחלנו עם שמונה סוגי פיצות, ועכשיו יש לנו כ-35 סוגים שונים", מסביר שאמאס. "אבל אנחנו משתדלים כמובן לשמור על האיכות והסטנדרטים שהתחלנו איתם."
בין המסעדות הנוספות שמכניסות פלפל לעסקי הפיצה במרכז העיר נמצאת מסעדת גבריאלה, שמתגאה בפיצות וקלזונה (שמסתבר שהוא מצרך נדיר בירושלים) ישר מהתנור; מסעדת לבן בסינמטק, בית קפה מודרני ומסוגנן בו לרוב תמצאו את קהל הסינמטק שיושב להנות מארוחה טובה או מפיצה משובחת לפני או אחרי הסרט; ומסעדת לוצ'נה על עמק רפאים, שם עיגולי הבצק הלבנים עושים שמות באוויר והמוצרלה באפלו מעטרת את המשולשים שכבר מהווים תחרות ראויה לפסטות הידועות של המסעדה.
עוד נקודת תפר בין משולשי המוצרלה היא המסעדה ספגטים, מקום המפגש האיני של אוכלוסיית מרכז העיר בירושלים. גם ספגטים היא בהחלט נקודת ציון חשובה בנוף הירושלמי, וזו למרות ההתמחות של המקום בספגטי. "הפיצות המריאו בשנים האחרונות" מציין בנג'י חוג'ה, מנהל המסעדה. "אנחנו מציעים שני סוגים - בצק דק ובצק עבה. כל הפיצות שלנו נאפות במסעדה. אנחנו משתמשים בבצק ורוטב מיוחד שלנו. מה שמבחין אותנו משאר המסעדות הוא הניסיון שלנו - אנחנו אופים פיצות כבר 15 שנה", הוא אומר על הנישה של ספגטים בשוק הפיצות.
גם איטליה הקטנה היא מקום ותיק, הממוקם קרוב למלונות הפופולריים של ירושלים, והם עסוקים באפיית פיצות עוד משנת 1987. קפית בעמק רפאים ואל דנטה ברחוב אוסישקין ליד נחלאות גם הם השתבחו בפיצה איטלקית.
קצת יותר מרוחק בשכונת עין כרם היפה, שוכנת עוד אבן פינה בסצנה הקולינרית הירושלמית. עם היכנסכם למסעדת כרמא קשה לפספס את טאבון האבן היפייפה של המסעדה, שם נאפות פיצות בקצב. אבל אם אתם רוצים לנגוס במוצרלה הזו תצטרכו להתקשר ולהזמין מקום מראש, שכן המקום עמוס ביותר בסופי שבוע.
במסעדת מונטיפיורי הצופה אל חומות העיר העתיקה בלב משכנות שאננים, פיצות הטאבון משלימות יפה את תפריט השף המקושט במנות משובחות נוספות. השילוב של המקום ושימת הלב לאותנטיות האיטלקית ולפרטים הקטנים הופכים את מונטיפיורי ליעד נבחר לחובבי הפיצה בקיץ הקרוב.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||