מרחבי המוזיאון בלילה לעתים לובשים צורה מיוחדת ובלתי רגילה עם אור הלבנה והכוכבים ממעל. מוזיאון ישראל יודע היטב לנצל את האיכויות הללו עבור הקהל הרחב, ופותח את שעריו בשעות הלילה המאוחרות לקהל הירושלמי והישראלי באירוע המיוחד 'נקודת מגע' ביום חמישי, ה-14 ליולי, שנפתח בשעה 20:00. האולמות השונים והחללים הפתוחים של המוזיאון ייערכו במיוחד לארח במוזיאון מופעי ריקוד, מוזיקה, אמנות ויזואלית חיה ואף מסיבת אוזניות שקטה, כמו גם סיורים אינטראקטיביים והרצאות שיחלו בשעה 21:00 ויימשכו עד השעות הקטנות של הלילה.
הקונספט של נקודת מגע נוצר במטרה לספק לקהל הרחב דלת כניסה אל תוך עולמות האמנות והתרבות השונים. "המוזיאון הוא עולם שלם בפני עצמו", מספר לירושלים ברשת ניר טורק, המנהל האומנותי של נקודת מגע. האירוע שולח זרועות חמות לקהל הצעירים, למחפשי האוונגרד, חובבי המוזיאונים וגם לאדם הממוצע חובב האמנות וחושף את מגוון האוכלוסיה לאתגר האומנות. "זהו ספקטרום רחב", מודה טורק, בידיעה שהאירוע יפגיש בין אלו המבקרים במוזיאון פעם ראשונה ובין הקהל החוזר שיפיק בערב האירוע "את הבונוס הפתאומי של התוכן המוצג".
נקודת מגע הוא גם חלק מהליין אפ הרפרטוארי של עונת התרבות בירושלים, סדרה של אירועי תרבות שונים שמטרתם לחקור את מקומותיה ואיכויותיה התרבותיות של עיר הקודש. עונת התרבות בירושלים מובאת לקהל הרחב בחלקה הגדול הודות לקרן שוסטרמן, בשיתוף פעולה עם עיריית ירושלים וקרן ירושלים.
טורק, 36, שואב ידע רב מהניסיון שצבר כמתאם האירועים התרבותי של המכון הפולני בתל אביב, וקיבץ למען האירוע מגוון רחב של אמנים וחוויות עבור הקהל של 'נקודת מגע'. טורק מספר לנו שהוא מתעניין בייחוד "ביחסים שבין הקהל והיוצר". זו השנה השנייה שטורק מוביל את פרויקט 'נקודת מגע' עבור מוזיאון ישראל, אף על פי שהאירוע בשנה שעברה היה קטן יותר בצורה דרמטית מאחר והוא היה חתיכה בפאזל של הפתיחה הגדולה של המוזיאון לאחר שעבר שיפוצים ושינויים רבים.
ליל ה-14 ביולי נופל שני ימים בלבד לפני הירח המלא, והתאריך נבחר במיוחד על ידי המתכננים בכדי לצקת משמעות ו"להגדיל את האפקט והחוויה של השוטטות הלילית במוזיאון", אומר טורק. חללי המוזיאון מספקים הזדמנויות ואפשרויות שאין אפשרות לממשן באף מקום אחר בירושלים, הוא מוסיף, מאחר שב'נקודת מגע', השקט משתלב עם "המקומות שבהם הכל קורה, זה מסתורי ומעניין".
מוזיאון ישראל הוא אולי המטמון הלאומי בכל מה שנוגע לחפצי ארכיאולוגיה ואומנות יקרי ערך, אך אחד מהמאפיינים של עונת התרבות בירושלים השנה הוא הדרך שבה היא מאירה את החיות והרב תרבותיות בירושלים מבלי להחסיר את הצבעוניות הרבה של העיר. לדברי טורק, נקודת מגע מצליחה לרקום את האופי של העיר בצורה שמשקפת את כור ההיתוך הקיים כאן, בין חפצי האומנות והארכיאולוגיה העתיקים ובין התרבות העכשווית והסמלים המקושרים לכל הדתות והתרבויות.
כל זה מתאפשר על ידי "העושר והמגוון של אוספי המוזיאון והאופי של ירושלים המתחברים יחדיו לתמונה שלמה", הוא אומר. ב'נקודת מגע' צפויה לכם הופעה של שירי ליטורגיה מתקופת בבל מהמסורת היהודית, יחד עם אינטרפרטציות חדשות לשירים סופיים באולם המוקדש לעיר הקודש. באולם נוסף, המוקדש לחפצים מתקופת בית המקדש השני וחלונות הצופים אל הכנסת מבקרי המוזיאון יוכלו להיכנס לדיאלוג פנים אל פנים עם פוליטיקאים, עיתונאים ועוד, ביניהם יוסי שריד, דן מרגלית ועוד.
במקום אחר, סיפורי אהבה יסופרו על ידי הזמרות-יוצרות קרולינה ודיקלה, לצד הפסל האיקוני של רוברט אינדיאנה הנקרא "אהבה" באוויר הלילה קריר של פסגת גן הוורדים על שם בילי רוז. השירים ברפרטואר ידברו על חברים, משפחה והשפעות. "יש לנו אהבה גדולה, אבל אנחנו מתקיימים ביום יום מהכוח שנותנות לנו האהבות הקטנות שלנו", אומר טורק.
באולם הכניסה העליון של המוזיאון, מופע הריקוד "עבודה זרה" יוצג לקהל על ידי רקדנים זרים שירקדו סביב הפסל של אוהד מרומי מדרום תל אביב הנקרא "בוי".
באודיוטוריום ספרינגר "למידע נוסף, אנא חייגו..." הוא מצגת אינטראקטיבית בה הקהל מוזמן ואף מתבקש להסתובב ברחבי המוזיאון ולבסוף להגיע להציג שאלות בפני פאנל של אוצרים ומבקרי אומנות מכל רחבי הארץ שידונו בעבודות המוצגות במוזיאון.
הערב יגיע לשיאו עם מסיבה שקטה מיוחדת בה המשתתפים כולם יקבלו סט של אוזניות אלחוטיות ויתקבצו למסיבת דיסקו שקטה לחלוטין תחת אור הירח והכוכבים בכיכר הגדולה של המוזיאון, הנקודה הגבוהה ביותר בשטח הפתוח של קמפוס המוזיאון. הדי ג'יי רוני וורטהיימר, אותו אתם בוודאי מכירים מ-88 אף אם, ירקיד את המשתתפים בשיתוף עם הקרנות וידאו של רם מצה, ואנסמבל הגרפיטי ברוקן פינגז ישחזרו את העבודות של אמן האיורים וויליאם קנטרידג' בלייב.
למרות הפוסט-מסורת החוגגת, "מוזיאונים קיימים בכדי לחקור ולשמר, ואני רוצה להישאר נאמן לרעיון הזה", אומר טורק. בעולם האומנות המבוסס, הוא אומר, תערוכות יכולות לשאוב קישורים וקשרים מתמות ונושאים שונים ולהעמיד בניגוד רעיונות ותנועות שונות, אבל בעצם ישנו דיאלוג מאד מינימלי בין החלקים השונים. ב'נקודת מגע' מצד שני, טורק מקווה שהקהל ימצא עידוד לזרום עם הזרם ולחקור את העולמות השונים של האומנות. "אנשים ילכו וישאלו בכדי להבין, 'מה קורה כאן?'"
התמונות באדיבות מוזיאון ישראל. את התוכניה המלאה של אירוע 'נקודת מגע' תוכלו למצוא בעמוד של עונת תרבות ירושלים כאן.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||