אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
בדיוק בזמן להילולת התיירות של הקיץ, צחי מלול חזר לבשל בישראל ולנהל את ההצגה כשף הבכיר החדש של מלון ממילא. הוא מספר לנו בירושלים ברשת שהוא חזר עם כוחות מחודשים והרבה מרץ ואנרגיה לעבודתו החדשה בין הטעמים הרבים שיש לירושלים להציע. "אני מסתכל על המסעדות סביבי להשראה", הוא מספר, "אבל שוק מחנה יהודה הוא ההשראה האמיתית שלי - השוק העירקי והשוק המוסלמי של העיר העתיקה במזרח ירושלים הם המוזה האמיתית שלי". העבודה החדשה שלו דורשת ממלול לא רק את הניהול השוטף של מטבחי המלון, אלא גם את אלו של המירור בר, ממילא קפה ומסעדת הרופטופ.
בעקבות עבודתו במסעדת אדוארדו בתל אביב, מלון החליט להרחיב את ידיעותיו כשף בחו"ל, הוא למד אירוח במכון לאומנות בניו יורק, ואף עבד במטבחים של מייקל נדרה וגורדון רמזי בלונדון לפני שהחל לעבוד כשף באחד מהמלונות בלונדון, שם למד להכין הכל, מאוכל פאבים קלאסי ועד פשטידות וקישים מיוחדים.
"הייתה תקופה בקריירה שלי שבה העדפתי לעבוד עם שפים בעלי שם מכל העולם", מספר מלול, 35. "אבל עכשיו אני מצפה לעבוד לבד. אפשר ללמוד הרבה מאד בעבודה עבור טופ-שף, אבל מגיע הזמן בחיים, ובקריירה שבו צריך לעלות מדרגה".
למסעדנים ובעלי מסעדות יש ציפיות שונות בחלקים שונים של העולם, ומלול מכיר באתגרים שעומדים מולו באחד מהמלונות השאפתניים והאיכותיים ביותר בירושלים. "אנחנו משמשים כבית להרבה מאד אורחים מרחבי העולם", הוא אומר, "והם מצפים לטעום את האוכל המקומי. הם מסיירים ברחבי העיר והם רוצים שהעיר על כל גווניה וצבעיה הססגוניים ישתקפו בצלחת שלהם. לכן אנחנו מנסים לשלב הרבה מרכיבים מקומיים במנות שלנו, מרכיבים שהם חלק מההגדרה של ירושלים. בלונדון ובניו יורק האוכל הוא בדרך כלל יותר קלאסי, יותר צרפתי, בעוד שבירושלים האוכל יותר עונתי".
עם חזרתו לירושלים אחרי שנים רבות בחו"ל, מלול נרגש לגבי האיכות והרמה של האוכל במסעדות של עיר הקודש. "סצנת המסעדות בירושלים בהחלט השתנתה [מאז הפעם האחרונה בה גרתי בעיר], כיום היא סצינה קולינרית, ויש הרבה מאד מסעדות משובחות וכשרות", הוא מציין. "בעבר המסעדות הכשרות לא היו משהו מיוחד, אבל היום כמות המסעדות המצוינות הכשרות כאן הופכת את ירושלים לנקודת עלייה לרגל לקהל הסועדים הכשר".
במרכז הרנסנס התיירותי של ירושלים ממוקם מלון ממילא, שנולד לעולם העסקים בשנת 2009. מאז, כל אחד מהמטבחים השונים של המלון הצליח למצוא ולבסס לעצמו נישה וקונספט משלו, ומלול נזהר מלתקן משהו שלא בהכרח שבור. "ממש עכשיו התחלתי כאן, לכן אני מנסה לשמור על הקיים", הוא מספר על תוכניותיו העכשוויות. "אנחנו נמשיך להביא את המרכיבים הטובים ביותר לצלחות, ולוודא שהאוכל שלנו עומד בסטנדרטים של מלון ממילא".
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||