אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
בכל קיץ בגן הפסלים במוזיאון ישראל בירושלים נערך פסטיבל טעימות היין השנתי, פסטיבל היין הפופולרי ובעל ההיצע המגוון ביותר בארץ. הגלגול הנוכחי של הפסטיבל לשנת 2011 יוצא לדרך הערב, ומשלב ידיים עם חג האהבה היהודי. הפסטיבל נפתח הערב וירוץ במשך ארבעה לילות חסרי תקדים.
באירוע פופולרי ונרחב כגון פסטיבל טעימות היין השנתי של מוזיאון ישראל, גם הקהל צפוי להיות מגוון בהתאם, ואוהבי היין מכל הסוגים והמינים צפויים להגיע למוזיאון. דיויד רודס, ראש הסניף הישראלי של אגודת היין הכשר ממליץ לחובבי היין, ובייחוד לאלו שמגיעים כדי לפתח את חוש הטעם שלהם ולא רק כדי להעביר ערב בשכרות קלה, "להגיע מוקדם, בכדי שיוכלו להספיק ולדבר עם הייננים כל עוד הם פנויים לכך". רודס מספר לירושלים ברשת ש"כאשר מתחיל להיות צפוף, היינות המובחרים נמזגים פחות, מכיוון שהצעירים רק מחפשים להשתכר. בשעה 19:00 הייננים הרבה יותר מסבירי פנים ודברנים".
כשלושים יקבים אמורים למזוג יינות מובחרים לאלפי מבקרים החל מהיום בערב, ואם לוקחים בחשבון את כל הסדרות, הבצירים והטעמים השונים, מדובר במאות יינות שונים שיוצעו לטעימה לקהל המבקרים. רודס מציע למבקרים כמה אסטרטגיות בכדי להפוך את כל השפע הזה לקצת יותר נגיש: להשוות בין סוגי יינות דומים של יקבים שונים, להגיע לכמה ערבים ולא רק ללילה אחד (אבל אנחנו לא באמת צריכים להגיד לכם את זה), להשוות בין הטעמים של יינות מיוחדים מאזורים שונים, ולטעום גם מהיקבים המסחריים יותר וגם מחנויות הבוטיק ליין המתארחות בפסטיבל.
אנחנו בירושלים ברשת קצת משוחדים ויש לנו נטייה חזקה כלפי היינות המקומיים. לפני מספר לא רב של שנים מי שביקש למצוא יצרני יין איכותיים היה צריך לקחת את הפקלאות ולצאת לטרק חיפושים באזור הכרמל. בעוד שהכרמל עבר מהפכת איכות והוא מייצר יינות מצוינים (חלקם יהיו מוצעים לטעימה בפסטיבל), ישנם כיום כמה יינות מעולים שמיוצרים ממש בפאתי ירושלים. עם אוויר ההרים הצלול וקרני השמש הבהירות, אזור הרי יהודה וגבעות ירושלים משמשים בית חם כבר אלפי שנים ליקבים שונים. בשילוב עם ההתחדשות והצעידה הנחושה של ישראל לחזית היין הבינלאומית, היקבים של אזור ירושלים רואים היום פריחה ושגשוג שאין שני להם.
בעזרתו הנדיבה של אבי היין מהאתר הכרם: בלוג היין הישראלי, הרכבנו לכם את רשימת היקבים המובחרים באזור ירושלים של ירושלים ברשת, המדריך לטרמפיסט בפסטיבל טעימות היין השנתי המתקיים השבוע בירושלים.
כמו שמציין המספר בכותרת, טפרברג הוא אחד מהיקבים הוותיקים ביותר בישראל. נוסד בשנת 1870 בעיר העתיקה בירושלים, היקב העתיק את מיקומו מאוחר יותר למוצא, בהרים שליד הכניסה לעיר. היקב לאחרונה עבר שוב דירה, ליקב החדש שנבנה במיוחד בקיבוץ צרעה בהרי ירושלים.
יינות השולחן המבושלים של טפרברג משווקים תחת סדרת אפרת הם הבחירה הבטוחה, בעוד שהסדרות טפרברג סילבר, טרה וסינגל הם בעלי איכות בלתי מתפשרת, בייחוד בחמש השנים האחרונות.
בנוסף לכך שטפרברג הביאו לראשונה לארץ את ענב המלבק, ענב שמקורו מארגנטינה, טפרברג ידועים גם בשל יינות הקינוח המצוינים שלהם, כמו למשל בציר הריזלינג האחרון שלהם. טפרברג הוא גם אחד היקבים היחידים בארץ שלהם סינגל ויניארד סנג'ובזה, המופק מענבים המשמשים ליין הקיאנטי, במקור יין איטלקי.
בעמק האלה בקיבוץ נתיב הל"ה בהרי ירושלים, אלה החלה לטפח ולגדל ענבים מהרי יהודה עוד בשנת 1997.
יקב הבוטיק הזה מייצר כמה מאות אלפי בקבוקי יין כל שנה, והם מחולקים לשלוש סדרות: ויניארד'ס צ'ויס, יקבי עמק האלה, ואוור רד. האחרון מיוצר בעיקר לשתייה מוקדמת. יקבי עמק האלה ידועים בשל היינות האדומים שלהם דוגמת הקברנה סוביניון והסירה העשירים והמורכבים. אנחנו ממליצים לטעום גם את הקברנה פרנק והפינו נואר שלהם.
ליקב גוש עציון כמה כרמים משלו בהרי יהודה ומהם היקב מפיק קברנה סוביניון, מרלו, פינו נואר, שירז, קברנה פרנק ושרדונה, ויוגניר וריזלינג, והוא מייצר יינות עוד משנת 1998.
בחום חודש אוגוסט עדיף לנסות דווקא את היינות הלבנים של היקב, אולי השרדונה או הסוביניון בלאנק, או אפילו את השרדונה המתוק שלהם לקינוח.
יקב צובה פעיל מזה 6 שנים, והוא משווק שלוש סדרות של יינות: המצודה, תל צובה, והמעיין.
עם מבחר ענף של ענבים, ביניהם קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, שיראז, מלבק, סנג'ובזה, ויוגניר וסוביניון בלנק, ליקב צובה יש משהו לכל טועם.
צובה מכינה את היינות הסנג'ובזה הטעימים ביותר בישראל. היין שמופק מענבים מסוג איטלקי, מושלם לקיץ הים התיכוני. אם רק עכשיו נכנסתם לענף היינות, נקודת התחלה מצוינת תהיה יין הסמיליון של יקב צובה, יין לבן, צלול עם ניחוח הדרים.
יקב ציון נמצא בבעלותם של משפחת שור, משפחת ייננים ותיקה בירושלים המפיקה יינות כבר מאות שנים. יקב ציון נוסד בשנת 1848 (!) בעיר העתיקה בירושלים.
בשנים האחרונות, יקבי ציון החלו לייצר יינות איכות בכל טווחי המחירים בסדרות שלהם - ערמון, תדהר וארז, המתאימים גם לחובבי יין מתחילים וגם לאלו שמחפשים רמת תחכום וטעמים עשירים שיענגו את החך שלהם. כיום יקב ציון ממוקם במישור אדומים, על גבעות הרי יהודה והוא פונה לעבר ים המלח. היקב מפיק כיום יותר משני מליון בקבוקים בשנה.
סדרת ארמון של יקבי ציון יכולה בשקט להתחרות ביינות הטובים ביותר. עוד בין היינות האדומים העשירים של היקב תוכלו למצוא את הקריניאן בלנד, יין אדום יבש ואלגנטי במיוחד.
חייבים להזכיר עוד כמה יקבים באזור ירושלים כמו גבעות, דומיין ונטורה, עגור וקטלב, כולם צוברים כיום מוניטין מרשים. בנוסף, יש לציין את הענקים, ביניהם רקנאטי ותשבי שיקביהם ממוקמים בשאר הארץ, אך מגדלים גם כרמים בהרי ירושלים.
בעוד שבשנים האחרונות היו מוצעות למכירה לבאי הפסטיבל גם צלחות גבינות עם היין, תשבי לאחרונה קיבל זכיון בלעדי לייבא את שוקולד ולרונה המיוחד מצרפת, כך שאנו ממליצים לכם לשמור מקום גם בשביל התענוג הזה.
דויד רודס מציע סיורים מודרכים בפסטיבל לאלו מביניכם שלא רוצים שדעתם תוסח על ידי ההמולה, ומעדיפים לקבל גם קצת רקע והסברים על היינות ביחד עם כוס היין. בין הסיורים ניתן למצוא את רודס בביתן של אגודת היין הכשר, או שניתן להשיג אותו ב 052-702-9463.
בכדי להפיק את המירב מן הפסטיבל, ירושלים ברשת ממליצה לכם לעשות את שיעורי הבית ולהגיע מוכנים. נקודת התחלה מצוינת היא המפה האינטראקטיבית של היקבים בארץ באתר הכרם: בלוג היין הישראלי.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||