אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
כנראה שיש שביב של אמת בבדיחה האומרת שכל חג יהודי אפשר לסכם בשאלה אחת: "מתי אוכלים?" טקס האכילה הסימבולי בהחלט מאפיין את החגים היהודיים, ואף ניתן לומר שהוא מסכם את חווית החג, בין אם זה מצות בפסח, עוגת הגבינה של שבועות, או הסופגניות של פורים.
בסוכות, לעומת זאת, השאלה היא לא מה אוכלים, אלא איפה (בסוכה, כמובן). אבל, אין לזלזל בסעודת ערב חג הסוכות, שבניגוד לאיסורי החמץ של פסח, משאירה לכם את כל האופציות הקולינריות פתוחות. האוכל בחג הסוכות כבר מריח מניחוחות סתיו, ומרכיבים של ראש השנה (רימונים, תפוחים, דבש, דגים) החל שבועיים לפני חג הסוכות, עדיין מעטרים את השולחן.
לכבוד חג הסוכות, שלושה מהשפים החמים ביותר בעיר חלקו עם ירושלים ברשת את המתכונים האהובים עליהם לעונת החגים - קלים מספיק להכין בבית בעצמכם, אבל גם מהודרים ומרשימים מספיק בשביל לגרום לחברים שלכם לחשוב שאתם המאסטר שף הבא.
רינה פושקרנה, בת לאבא הודי ואמא יהודיה עיראקית, היא הבעלים המשותפים והשף של רשת המסעדות ההודית קוהינור-טנדורי, ביחד עם בעלה וינוד.
סוכות, אומרת רינה, הוא החג האהוב עליה מכל החגים, והמתכון שלפניכם עבר בירושה מכובדת מסבתה לאמה ואליה, והפך להיות מסורת סוכות בביתם. "הוא פשוט להכנה, ויוצא רענן, בצבעים יפיפיים ואף דל בקלוריות, היא מספרת לירושלים ברשת.
מרכיבים:
אופן ההכנה:
דודו ביטון, השף הראשי של מסעדת מונטיפיורי, טעם את המנה הזו לראשונה בזמן שהיה בפירנצה. עם חזרתו לארץ, ולמסעדה שלו בשכונת משכנות שאננים הותיקה, הוא שחזר אט אט את המתכון על ידי תהליך של ניסוי וטעייה, עד שהגיע לשלמות.
המסעדה הצופה אל חומות העיר העתיקה, ומעלה בזכרוננו את הפטרון היהודי הנודע משה מונטיפיורי, מגישה לסועדים אוכל איטלקי משובח, שידוע בשל האותנטיות שלו, כאילו למעשה סעדתם את לבכם באיטליה. המתכון הזה, המכיל מספר סוגי פטריות ופסטה טרייה, אינו יוצא מן הכלל.
מרכיבים לרביולי:
אופן ההכנה:
מרכיבים למילוי:
אופן ההכנה:
מרכיבים לרוטב:
אופן הכנת הרוטב:
מסעדת 1868 אינה רק מסעדת החלומות של אניני הטעם, אלא גם גן לעדן לאלו מכם שיודעים להתענג על נפלאות האוכל המקומי, שימצאו בתפריט הרבה מאד מרכיבים ארץ ישראליים. השילוב של תפוחים טריים ודבש, במתכון זה, הוא מחווה לקינוחים הטעימים של עונת הסתיו בארץ, המסמלת את תקוותינו לשנה החדשה. אף על פי שהמתכון הבא בדרך כלל מזוהה עם ראש השנה, נהוג להמשיך ולאכול את המרכיבים שלו גם לאורך חג הסוכות.
ליעקב תורג'מן, השף של מסעדת 1868, מילפיי התפוחים מייצג את השילוב המושלם בין מסורת הקינוחים של עונת החגים ובין השאיפה לשלב באוכל מרכיבים מקומיים. "שכבות בצק הפילו הפריך בשילוב עם דבש לוונדר מהרי ירושלים, עם תפוחי הפינק ליידי הספוגים בברנדי, יוצרים קינוח שהוא שילוב הרמוני ומושלם של טעמים אלגנטיים בפה", מסביר תורג'מן.
מרכיבים לבצק:
הכנת הבצק:
מרכיבי המילוי:
הכנת המילוי:
מרכיבים לקרם:
הכנת הקרם:
מרכיבים לרוטב:
הכנת הרוטב:
הרכבה:
התצלום של הרביולי הביתי, באדיבות ג'ונת'ן הינקל לקוח מ - Flickr Under Creative Commons License
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||