אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
תודות לכל עבודות התשתית שמתבצעת ברחובות ירושלים בכדי להשיק את הרכבת הקלה, רחוב בצלאל הפך להיות אחד מהעורקים הראשיים במרכז ירושלים. אלו המנסים להגיע לעבודה דרך העיר הפקוקה, וגם הולכי הרגל שיצאו לטייל בסמטאות של נחלאות בסופו של דבר ימצאו את עצמם ליד מרכז ז'ראר בכר ברחוב בצלאל עומדים כשלנגד עיניהם ציור מרשים בשלושה חלקים, או בלשון הציירים טריפטיך.
הציור מלא ההשראה נקרא "מסביב לעולם ב-92 יום", והוא פרי עבודתו של האומן הירושלמי גבריאל כהן. כהן נולד בפריס בשנת 1933 והגיע לארץ בשנת 1942 והוא חי ועובד בירושלים מאז.
העבודות שלו מוצגות בישראל ובעולם כולו והוא אף זכה בפרס ירושלים היוקרתי בשנת 1987 על תרומתו והישגיו בתחום האומנות. הוא נחשב לאומן המוביל בישראל בתחום האומנות הנאיבית.
בשביל יהודי התפוצות החוזרים למולדתם סגנון זה מציע דרך חדשה לבחון את הסביבה. הסגנון כמעט ילדותי, הכל לפתע הופך להיות חדש ומרגש (לכן אומנות נאיבית). הסגנון אומץ על ידי מספר רב של אומנים ידועים כמו ראובן רובין, והפך במהרה להיות "אסכולה ארץ ישראלית". גבריאל כהן, שהולך בעקבות המסורת הנאיבית, אינו משאיר אף אבן ירושלמית ללא הופכין כשהוא חוקר את העולם מנקודת מבט ירושלמית בתשעים ושניים ימים ועל גבי שלושה פאנלים.
בציור הענקי - המקור, ששייך לאוסף של מוזיאון ישראל הוא קטן יותר – מופיעות מדינות, אנשים, תחבורה וכולם מצטרפים לכדי קרנבל תיירותי אטרקטיבי. במבט על, אפשר להבחין באופק הירושלמי המשובץ בחומות העיר העתיקה וכיפת הסלע; בנוף פריסאי טיפוסי של מגדל אייפל וקשת הניצחון; פלאי הארכיטקטורה ההודית (האם זה הטאג' מאהאל?); גשר לונדון; הפירמידות של מצרים; מגדל פיזה באיטליה ועוד מבנים מרשימים מרחבי העולם. בין המבנים יש ערבוביה של אנשים, צבע, סוסים, גמלים, עגלות, אופנועים אם לנקוב רק בכמה אלמנטים ספורים.
קשה להבחין בנקודת התחלה או סוף על שלושת חלקי הציור, מוטיב שלקוח ממסורת הטריפטיכים של הכנסייה הנוצרית, עליהם לרוב מוצג סיפור דתי בשלושה חלקים סביב אלמנט מרכזי של מזבח.
החיים בירושלים לרוב מתוארים על ידי יושביה כחוויה רוחנית, כזו שבמסגרתה דתות, מסורות, אנשים ותרבויות מתערבבים ומתנגשים אחד בשני, בדומה לאנשים ולמדינות בציור של כהן. זה אולי יכול להסביר מדוע עיריית ירושלים עומדת מאחורי פרוייקט האומנות הציבורי הזה. בשיתוף פעולה עם הסטודיו הצרפתי לאמנות אורבנית, "ציטוט היצירה" (בתרגום חופשי מצרפתית), עיריית ירושלים מנסה לקשט את ירושלים בציורי קיר, כמו זה של גבריאל כהן, שיפוזרו ברחבי העיר. פרויקט זה לשמחת האומנים הישראלים גם כולל את הכשרתם בידי הצוות הצרפתי בטכניקות יישומיות מיוחדות של ציור ציורי קיר.
הציור של כהן, "מסביב לעולם ב-92 ימים" הוא הציור היחידי בירושלים שצוייר על ידי הסטודיו הצרפתי שמשחזר עבודת אומנות אמיתית. שאר ציורי הקיר מנסים לתפוס סצנות רחוב ירושלמיות על גבי קירות או בניינים. הטריפטיך של כהן, שמוצג לראווה במרכז העיר בירושלים מזמין מבקרים ועוברי אורח להתרשם מההתרגשות, התחושות והחוויות שמעוררת העיר.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||