מהמרפסת של קדמה אפשר לראות את הגלובוסים שהוצבו לאחרונה מול חומות העיר העתיקה. שורות של גלובוסים שעוצבו בידי אמנים שונים כשברקע קו הרקיע הכי מפורסם בעולם אחרי ניו יורק, מגדל דוד והכנסיות של העיר העתיקה. הנוף הזה הוא אחד הדברים שגורמים לאנשים לרצות ולהגיע למסעדת קדמה, אבל הוא ממש לא היחיד.
מסעדת קדמה הוקמה לפני שלוש שנים והפכה עד מהרה למסעדה פופולרית. הדבר הראשון והמרשים ביותר במסעדה הוא הנוף הירושלמי המשתקף מהמרפסת של המסעדה ומזכיר לנו למה אנחנו כל כך אוהבים את ירושלים. המסעדה עצמה ממוקמת בתוך בניין אבן עתיק מרחק הליכה משער יפו ומרכז העיר. העיצוב היוקרתי הופך בערב לרומנטי עם אווירה נעימה של אורות רכים, מוזיקה מרגיעה ותפריט המציע אוכל מגוון ויינות מובחרים. שף אסי איטח שקיבל את מפתחות המטבח רק לאחרונה, בנה יחד עם עמוס היועץ הקולינרי ומנהל המסעדה תפריט חדש עם מנות המשלבות טעם עדין ומוכר ועם זאת מתוחכם. יש אמרה שחוקה שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים ובקדמה עושה רושם שמאמינים בלתת שירות נעים ומהיר ומוקפד בלי לוותר על האיכות של חומרי הגלם עד לרמת התבלינים ופירורי הלחם. הקהל במסעדה מורכב מאנשי עסקים, דיפלומטים ומפורסמים ועד לתיירים וירושלמיים שבאים לאזור העיר העתיקה. המסעדה הפכה גם ליעד מקובל לאירוח קולגות וידידים מחו"ל, בזכות המוניטין, הלוקיישן והקסם הירושלמי.
סוד ההצלחה האמיתי של כל מסעדה הוא במה שנמצא בתחתית של הסירים, אם יש שם אהבה, קשה שלא לאהוב את הטעם. אוכל כידוע עושים באהבה או שנותנים למישהו אחר לבשל. תפריט הקיץ המעודכן כולל מנות מוכרות שעשו עלייה לעיר הקודש. במנות הראשונות מככבות מנת ה"טליאטה", פילה בקר צלוי המוגש עם חציל שרוף, שום וטחינה לבנה וגם מנת הקרפצ'יו סלמון, דג סלמון נא שבילה זמן איכות בחברת שמן שומשום, סויה וצנוברים. מנת דגי הים הקטנים והפריכים ומנת פטה הכבד המוגש בקונפיטורת פירות יער, הם בחירה לא פחות מוצלחת. כשתגיעו למנה העיקרית, כדאי שתנסו את מנת הדגל של קדמה, 250 גרם פילה בקר מיושן ברוטב אדום, פורט ובצלי שאלוט. מנות נוספות הן הפרגיות עם השם המחייב "ראס אל חנות", מנה של ניוקי חזה עוף עם קרם קוקוס, מנת קבב טלה על מצע של מסבחה מקומית או לדייגים מבניכם מנת פילה דניס וריזוטו, עם ניחוחות של ים. אם בכל זאת תרצו להסתפק במנה קלילה כמו סלט, מומלץ לבחור בסלט ירוקים של קיץ שעושה שלום במרומיו בין חסה ערבית, פיצוחים וענבי מוסקט. בנוסף, אם אתם מבינים דבר או שניים בבשר, ודאי לא תוותרו על כוס יין בצד כשהמבחר נע בין יינות לבנים עדינים, יינות ישראלים משובחים ועד ליין מסדרת "אנוש" של יקב תניא הנחשב מהטובים בישראל. התפריט כולל גם אלכוהול איכותי, ויסקי סקוטי ואירי וקוקטיילים שונים.
קדמה מתאימה גם לאלו הרוצים לחגוג יחד עם המשפחה לאחר בר מצווה בכותל. הקרבה לעיר העתיקה, התדמית ובעיקר התפריט הכשר לחוגגים, גורם למשפחות רבות לחגוג את האירוע בקדמה. התפריט המותאם נע בין מנות פשוטות ועד למנות היוקרתיות ביותר, יש גם מנות ילדים מיוחדות וכשרות מהדרין למקפידים. במסעדה גם מתקיימות מדי פעם הופעות מוזיקה, שווה להתעדכן ולטעום.
לאתר מסעדת קדמה
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||