אין ספק שמונטיפיורי הותיר חותם בירושלים. לא פחות מחמש שכונות בעיר קרויות על שמו, טחנת הרוח חזרה להסתובב והכרכרה מחכה בחנייה עם המפתחות בפנים. דוד המלך יכול רק להשקיף מהמגדל ולקנא. לא ידוע הרבה על הנטיות הקולינריות של השר מונטיפיורי, בתור אחד שחי באנגליה אפשר לנחש שהוא לא ויתר על התה של שעה חמש, אבל אם נסע כל כך הרבה כנראה שרוב הזמן חי על סנדביצ'ים ואוכל של אוניות. בכל מקרה, במסעדת מונטיפיורי שנמצאת בלב השכונה היפהפיה, בחרו להיצמד לשורשים האיטלקיים של האיש ולבנות תפריט המורכב משמות שמתגלגלים על הלשון ועל המזלג. המנות האיטלקיות מלוות בסוגי גבינות שונים, פיצות חמות מהטאבון ודגים שלמדו לרקוד על המחבת ובטאבון.
אם חיפשתם מקום לתצפית מושלמת על הנוף הירושלמי, לכו למסעדת מונטיפיורי אם במקרה אתם גם רעבים, תספרו למלצר. המלצרים של מונטיפיורי לא חוסכים לטיול במזרח, אלא חיים את המקצוע וכך הם גם מתייחסים אליו. הם מקצועיים ואדיבים, מחייכים רוב הזמן וגורמים לתחושה נעימה. השף הראשי, מאיר בן ארוש מנהיג את המטבח ביד רמה, כיאה לגולנצ'יק לשעבר, הוא מדבר בגובה העיניים ומבשל מהנשמה. רובן גרשקוביץ, מנהל המסעדה רואה אותה כמוסד ירושלמי שהפך לחלק מהנוף "שמו של מונטיפיורי רץ לפניו, כאדם ואיש, ועכשיו גם כמסעדה".
קצת פרטים טכניים: המסעדה נפתחה לפני כ-17 שנה, מגישה תפריט איטלקי חלבי וכשר עם נגיעות ישראליות וממוקמת בשכונת ימין משה ההיסטורית בסמוך לטחנת הרוח. שעות הפתיחה הן מ-8:00 ועד חצות, בשישי המסעדה פועלת עד אחר הצהריים ופתוחה גם במוצ"ש. בכל יום שישי בין השעות 7:30-10:00, מוצע מזנון עשיר בעלות של 68 ש"ח לאדם. בנוסף ניתן לקיים אירועים פרטיים בתפוסה של עד 100 איש.
ועכשיו לתפריט: במונטיפיורי מכינים את הפסטות במטבח ועל הלחמים ושאר המאפים מופקד מומחה מיוחד שיודע בדיוק כמה זמן הם צריכים לבלות בתנור כדי שיצאו כמו בנמל של נאפולי. בין המנות המובילות מככבים קרפאצ'יו סלמון מעושן שמתקשט בעלי בייבי, ביצה קשה, צלפים ואיולי לימוני, מנה של רביולי פטריות שכרת ברית אמיצה עם גבינת עיזים וחמאת פורצ'יני, מנת פילה סלמון אפוי בתנור אבן ומוגש לצד תפו"א וירק חם, צמד חמד של ערמונים ופטריות שמפיניון ברוטב שמנת ואוכמניות וגם קבב דגים בארומה ים תיכונית המוגש לצד סלט ירקות.
אז קצת חבל שהשר מונטיפיורי לא יכול לשבת ולהתגאות בכל מה שעשה למען ירושלים ומעניין מה היה אומר כשהיה רואה את טחנת הרוח מסתובבת בגאון מול החומות ואת השם שלו על כל שלט שני בעיר. מה שבטוח, הוא כנראה היה טועם איזה פילה של ברבוניות מטוגנות בויניגרט ותפוחי אדמה חמים ופריכים בצד. קשה להתווכח עם העובדה שהאווירה במונטיפיורי נותנת השראה, אחמד שעובד במונטיפיורי כבר 27 שנה, מסכם "אין מנהלים, כולם עובדים כמו משפחה, למען העסק, מהקטן ועד הגדול, כל הצוות אחד ליד השני ואז הכל הולך חלק. אני בא כל יום ומסתכל על הנוף כמו בפעם הראשונה. זה מקום מיוחד שבאים אליו ליהנות ומקבלים שלושה דברים – נוף, שירות ואוכל".
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||