אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
חידוש נוסף למוסד ירושלמי- והפעם לציפורים. ישראל ידועה כבר מזמן לגן עדן של אורניתולוגים, מכיוון שהיא יושבת על פרשת דרכים המחברת בין שלוש יבשות, ועל מסלול ההגירה של מאות מליוני ציפורים. מאז אמצע שנות ה-90, אקר מרובע של אדמה בדיוק במרכז העיר מודרה למטרת צפייה בציפורים. מבקרים מכל העולם מגיעים למצפה הציפורים בירושלים, בין הכנסת לבית המשפט העליון, לראות, ולו רק הצצה, במאות זני הציפורים שרק עוברים במקום, או בציפורים שכבר עשו להן בית בירושלים.
בחודש שעבר מרכז מבקרים חדש נפתח, שמועיל לא רק לצפרים הנלהבים, אלא גם לחברינו המכונפים ולאמא אדמה. מרכז המבקרים ע"ש גוטמן, שנחנך לאחרונה (בתמונה, ראש העיר ניר ברקת מאחורי הדוכן), נבנה באופן ייחודי וידידותי לסביבה, על פי הסברו של אמיר בלבן, מנכ"ל המצפה, לאתר Jerusalem.com. חלק מקירות המצפה נבנו מפלסטיק ממוחזר (כמו פקקים של בקבוקים), וישנם יותר מ-70 סוגי כוכים המתאימים לקינון של ציפורים ועטלפים. מבין הציפורים המתגוררות במקום יש את הדרור המצוי, ואת הדוכיפת הנדירה יותר, שלאחרונה הוכתרה כציפור הלאומית של ישראל.
קירות אחרים נבנו מאבן מקומית, על מנת לספק אזורי מחיה טבעיים לזנים אחרים של חיי הבר, גם כאלה ללא כנפיים, כמו זוחלים וחרקים. בלבאן אומר שהקירות עוצבו לחקות את העולם הטבעי. לדוגמא, הקיר הצפוני אפוף בירוקת רבה יותר משאר הקירות, כי במזרח התיכון מבנים הפונים צפונה מקבלים יותר לחות.
אך העיטור שהכי מושך את העין הוא הגג החי- שננטע עם יותר מ-700 סוגים של צמחייה ים-תיכונית ואלפי זרעים מקומיים, ומושקה בעזרת מי גשם אגורים בלבד. הגג ננטע באוקטובר, אך הוא כבר בפריחה מלאה.
"הגג הוא דוגמא לכך שמגוון ביולוגי יכול להשתלב בעיר מתפתחת, ולהוסיף לאיכות החיים על ידי שיטת מאגר מים, ניקוי זיהום האוויר, הקטנת נקודות החום בעיר והוספת ירוקת עונתית בכל ימות השנה."
המרכז למבקרים גם מציג גלריית צילומים של צלם הטבע הישראלית-אמריקאית גייל רובין. רובין נרצחה ע"י מחבלים בשנת 1978 על יד קיבוץ מעגן מיכאל ב"פיגוע כביש החוף", בעודה מצלמת ציפורים נדירות. התערוכה כוללת חלק מהתמונות המפורסמות יותר שלה, מספרה "משוררת עם מצלמה", בינות לפריטים נוספים. המקום יכלול גם איזורי מחקר לפעילות הציפורים, שכל יום דואג למעקב של כ-200 ציפורים.
עם כל האלמנטים שמגובשים במצפה, קשה לשייך אותו לקטגוריה זו או אחרת. "זו ציפור חדשה בירושלים, שמחברת בין מחקר, חיי הבר ואמנות במקום אחד," בלבן מציע. "זה מרכז טבע, מקום שמאפשר למבקריו ליהנות מחיי הבר במגוון דרכים וגם עוזר לשמר את המורשת הטבעית של הבירה."
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
חברת התיירות "סמארט תור" מתחדשת במתחם משודרג להשכרת אופניים ממגוון...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||