אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >
זירת המסעדות בירושלים בהחלט מלאה במסעדות איכותיות, אבל יש כמה מסעדות שמתעלות מעל כל השאר. המסעדות, הידועות לירושלמים בשם "מסעדות שף" (כלומר, מסעדות שבהן התפריט נמצא תחת פיקוחו של שף בעל הכשרה קולינרית בינלאומית ונחשב למומחה במטבח, בניגוד למסעדות שבהן פשוט יש אוכל טוב שרמתו מעל לרמה הממוצעת) מציעות לרוב מבחר עשיר של אפשרויות, החל מבישולים צרפתיים ועד למטבח פיוז'ן. ובירושלים כמעט כל המסעדות הללו גם שומרות על כשרות.
השפים הישראלים ידועים בנטיית לבם ללמוד את רזי המקצוע בחו"ל, אצל הטובים ביותר בעולם, ועל כן גם אם ירושלים לא מחזיקה באמתחתה שפים עם מוניטין כמו של דניאל בולוד, או גורדון רמזי, האוכל שתיהנו ממנו במסעדות השף הירושלמיות הוא ללא ספק אחת הפסגות אליה תוכלו להגיע מבלי לחכות שנים בתור למקומכם במסעדה. הנה הרשימה של ירושלים ברשת למסעדות הגורמה הטובות ביותר בירושלים.
לה בוקה
מסעדת לה בוקה ממוקמת ברחוב עמק רפאים, והיא אחת מהמסעדות היחידות בירושלים שמתמחות במטבח בשרי דרום אמריקאי כשר. לה בוקה מצליחה לשלב באופן הרמוני ומרשים מנות מכל הספקטרום הקולינרי הלטיני, כמו למשל אנצ'לדס עוף, ואמפנדס בשר בקר מהמטבח המקסיקני, ומנות ארגנטינאיות כמו צ'וריסוס בשר ואנטריקוט עם צ'ימיצ'ורי. צוות המטבח של המסעדה שואף לשלמות, וניתן לראות זאת היטב במנות מורכבות. בלה בוקה תמצאו כמובן גם בר מצויד עם מגוון יינות, בירות וקוקטיילים.
גבריאל
המסעדה הצרפתית גבריאל ממוקמת במדרחוב בן שטח, ממש ליד סצנת הברים והמסעדות הבועטת בשלומציון המלכה, אלא שגבריאל מציעה סעודה שקטה יותר שלא כוללת את המולת מרכז העיר. מסעדת גבריאל שקטה יותר, והיא מעוצבת בסגנון קלאסי ואלגנטי מבלי להתאמץ יותר מדי. גבריאל היא גם מסעדה כשרה, אך יכולה לעמוד בכבוד מול מסעדות נחשבות שכוללות בתפריט שלהם גם שרימפסים ובשר לבן. במסעדה תמצאו תפריט של אוכל אירופאי קלאסי שעשוי בדיוק ולפי סטנדרטים בינלאומיים. הדגש במסעדה הוא בעיקר על אוכל צרפתי, עם פואה גרה, טרטר עגל וסטייק שאטובריאנד בתפריט.
טורו
מול הנוף המפורסם של חומות העיר העתיקה, ממש למרגלות שכונת משכנות שאננים נמצאת פנינה קולינרית מהטובות בעיר. השף בני אשכנזי מנצח ביד רמה על מטבח מושקע בסגנון ים תיכוני עם טעימות ממטבחי המזרח הרחוק. בין קציצות פרסה קלאסיות לכבד קצוץ אפשר למצוא אוצרות כמו תבשיל שפונדרה שחיכה 7 שעות על האש, ו"סינייה" התבשיל הערבי עם בשר הטלה, הטחינה והתבלינים מהשוק. לקינוח אפשר ליהנות מהרבה שוקולד ושילובים של פירות יער.
אקליפטוס
עוד לפני שתספיקו להגיד "משה בסון" תנחת על השולחן שלכם צלחת מלאה בכל טוב מהמטבח של משה. השף הירושלמי המפורסם, קרא למסעדה על שמו של עץ אקליפטוס עתיק הגדל בבית המשפחה. ואם זה נשמע לכם כמו התחלה טובה, תראו מה מגיע בהמשך: חציל ערבי אותנטי עם בשר וצנוברים, נזיד עדשים בהשראת יעקב ועשיו וגם כבש שיצא צלוי היטב מתוך כלי חרס. המסעדה המיוחדת שוכנת במתחם האמנות של חוצות היוצר ועורכת גם אירועים פרטיים.
לארא
מסעדת השף לארא מנוהלת תחת חסותו של השף ליאור חפצדי שהספיק להתמחות במסעדות ירושלמיים כמו הקנלה וארקדיה, כמו גם לרכוש לעצמו הכשרה בינלאומית בחו"ל. העיצוב הוא ירושלמי אותנטי, אבנים ירושלמיות וקשתות מקשטים את התקרה בעוד שאת השולחנות מעטרות מפות לבנות. אחד התענוגות שבמסעדה כמו לארא הוא המטבח הפתוח שלה, שמאפשר לסועדים לראות את כל שלבי בישול הארוחה. התפריט משתרע על פני כמה מטבחים: ים תיכוני (קבבים וכבש), איטלקי (פסטות ודגים) וספרדי (לשון אל לה פלנשה) ועוד הרבה נקודות גיאוגרפיות ביניהם. השף לא מהסס לצלול את תוך מנות בשריות פחות נפוצות, כמו למשל מח נימוח עם פפריקה מעושנת וחומוס.
למעלה מ-2000 כתבות והמלצות
המקום הטוב ביותר לחוות את הקסם של ירושלים, את ההיסטוריה והייחודיות...
יש ימים שכל מה שרוצים לעשות זה להישאר בין הסדינים, לשבת על ארוחת בוקר...
באופן תיאורטי זה אפשרי לבקר בירושלים מבלי ללכת לעיר העתיקה, אבל אם...
הצבא צועד על קיבתו, אבל הירושלמי לא צועד בכלל לפני שהוא טועם משהו...
רק במזרח התיכון יכול גרגר החומוס הקטן לעלות לדרגת מלך הקטניות. בעוד...
ירושלים היא מעל לכל עיר של רוחניות ותרבות כיאה לבירת ישראל, ועל כן התייר...
לא נמצאו תוצאות להצגה
Text text text
|
||