אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >כרטיס
בין ה-15 ל-18 למאי תתקיים, זו השנה השנייה בישראל, תחרות שמן זית כתית בינלאומית - TERRAOLIVO 2011.
למעלה מ- 2,000,000 ₪ הושקעו באירועי התחרות השונים, סכום כפול ממה שהושקע בתחרות בשנה שעברה.
אירועי התחרות כוללים:
כל אירועי התחרות יתקיימו במלון ענבל מרשת לרום בירושלים, שנבחר זו השנה השנייה לארח את התחרות, זאת בשל המוניטין הגסטרונומי הגבוה של המלון ובשל האיכות המלונאית הגבוהה שלו, כמו גם בשל הניסיון הרב של מלון ענבל בקיום כנסים ואירועים בינלאומיים.
כ- 30 טועמי שמן זית מהחשובים בעולם וטועמי שמן הזית המובילים בישראל יטעמו וישפטו כ- 300 שמנים, שנשלחו לתחרות מכ- 20 מדינות ברחבי העולם (מספרד, איטליה, יוון, ארה"ב -קליפורניה, ארגנטינה, צ'ילה, פורטוגל ועוד), וכן את מרבית המותגים המוכרים והמובילים בשוק שמן הזית הישראלי. כ- 2000 כוסיות מיוחדות לטעימת שמן זית כבר הובאו במיוחד לתחרות. למעלה מ-30 מרצים, מתוכם 8 בעלי שם עולמי, ינחו, ירצו וישתתפו בפנלים של הוועידה המדעית, אשר הורחבה השנה ליומיים. הוועידה תכלול השנה הרצאות של השף קונדיטור מיקי שמו ושל הסופרת הגסטרונומית פיליס גלזר שגם ידגימו טכניקות בישול שונות בשמן זית, כמו כן יתקיימו במסגרת הוועידה סדנאות לטעימת שמן זית שיונחו ע"י צוות השופטים המקצועי. עוד ייטלו חלק באירועי התחרות עיתונאי תיירות ודמויות מפתח בתעשיית שמן הזית, הגורמה וסגנון חיים מכל העולם, וכן יצרנים מובילים, אנשי מקצוע ועיתונאים ישראלים.
התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה ובחסות של ענף הזית במועצת הצמחים, ואחת ממטרותיה המרכזיות היא לקדם את מותג השמן הישראלי.
הרווחים מערב הגאלה של TERRAOLIVO 2011 ייתרמו ל"בית של סוזן" - עמותה ירושלמית, המשקמת בני נוער בסיכון ע"י העסקתם ביצירת כלי אמנות ותכשיטים.
עלות השתתפות בארוחת הגאלה: 500 ₪ לאדם.
עלות השתתפות בוועידה המדעית: 295 לאדם ₪
עלות ההשתתפות בסדנת טעימת שמן זית: 80 לאדם ₪.
Text text text
|
||