אירוע זה כבר הסתיים
לחצו כאן לצפייה בכל אירועי השבוע בירושלים >כרטיס
סיום פרויקט "במה לשף הצעיר" עם ארוחה חד פעמית של השפית מורן רוטמן בהשראה הולנדית לרגל יום המלכה
30.4.2012, 20:00
לרגל ציון שש שנים לפתיחתה של מסעדת קולוני הירושלמית, יזם מיכאל כץ, השף הראשי של קבוצת אדום (מסעדות לבן, קולוני, אדום וחאנל'ה), סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם "במה לשף הצעיר". במסגרת הפרויקט, המתפרש על פני שישה חודשים, מתארח במטבח המסעדה מדי חודש שף צעיר ומוכשר שעדיין לא נחשף לקהלים רבים ומכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו. התוצאה היא מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. כך מספק פרויקט זה תמונת מצב עכשווית לקולינריה הישראלית בדמות השפים שיובילו בעתיד הקרוב עולם זה.
הפרויקט נפתח בארוחות של השפים אוראל קמחי, יום טוב לוי, אריאלה ברפמן, רמזי אבו אלהווא ואחמד עוקלה. על הארוחה השישית והאחרונה בסדרה, אשר תתקיים ביום שני, 30 באפריל, מופקדת השפית מורן רוטמן (קייטרינג Rotman אומנות קולינרית), אשר תבשל ארוחה בהשראה הולנדית לרגל יום המלכה ההולנדי החל ביום זה. הארוחה תוגש במרפסת המרווחת של המסעדה סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים, וילוו אותה יינות של יקבי רמת הגולן, אשר הותאמו במיוחד למנות המוגשות.
המחיר לאדם: 240 ₪. מומלץ להזמין מקומות מראש.
שפית מורן רוטמן היא בוגרת "בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים", עבדה במסעדות מסה, פרי מגדים, פנגיאה וביסטרו קזרמה. בנוסף עבדה לצדו של חיים כהן באירועים, השתתפה בתוכנית "המטבח" בערןץ 2 ושימשה כשפית של רשת Spices. רוטמן ערכה סטאז'ים במסעדות מכוכבות בעולם, ביניהן במסעדת T'brouwerskolkje בהולנד של השף המוערך מושיק רוט. כיום מציעה רוטמן שירותי קייטרינג גורמה במסגרת Rotman אומנות קולינרית, ומשלבת סגנונות בישול בינלאומיים עם דגש על המטבח האירופאי והים תיכוני.
תפריט הארוחה:
Text text text
|
||