אירועים בירושלים

מסעדת ראצ'ה מציגה: תפריט ללא גלוטן


מסעדת ראצ'ה מציגה: תפריט ללא גלוטן בתאריך 01.08.2012

     
Wednesday aug 1st

מסעדת ראצ'ה ללא גלוטן - מסעדת ראצ'ה בתפריט למען הרגישים לגלוטן


עשרות אלפי ישראלים לוקים בצליאק - מחלה גנטית שנגרמת בשל רגישות לגלוטן שבקמח. הרגישים לגלוטן נאלצים להימנע מביקור במסעדות רבות, ולמעשה לגזור על עצמם מעין התנזרות מחוויית היציאה לארוחה טובה ולבילוי במסעדה. כמו כן, בשנים האחרונות גם יותר ויותר אנשים ברחבי העולם, גם כאלו שאינם לוקים בצליאק, מפנים אצבע מאשימה על הגלוטן, ומאמינים שהוא זה שאחראי לשורה ארוכה של תחלואים, ומסלקים אותו מהתזונה שלהם. אי לכך, במסעדת ראצ'ה הגרוזינית, היושבת בלב ירושלים, מציעים תפריט למען הרגישים לגלוטן, במטרה להעניק גם להם חוויה קולינרית גרוזינית אמיתית אנינת טעם.


המטבח הגרוזיני המפורסם ידוע בהענקת חווית אכילה ייחודית לסועדים, המשלבת אוכל נדיר ושתייה כיד המלך לצד אירוח מסורתי באווירה ביתית אך יוקרתית. אך מה שרבים אינם יודעים הוא שהמטבח הגרוזיני מתאפיין בשימוש מינימאלי של תבלינים, הבא לידי ביטוי בשימוש במלח, פלפל, פלפל שאטה וזהו! אין מרק עוף, ואין אף תבלין לא טבעי אחר הנכנס למטבח הגרוזיני, שלמרות התבלון המינימאלי, עדיין שומר טעמים עשירים ועמוקים המגיעים ממרכיבים האופייניים למטבח הגרוזיני כגון: רימונים, אגוזים, תמציות שזיפים, ירק, עשבי תיבול ועוד. מכאן, שהרגישים לגלוטן יכולים ליהנות משלל המטעמים הגרוזיניים במסעדת ראצ'ה, השמה לנגד עיניה את סוגיית האוכל הבריא וההתחשבות ברגישים לגלוטן.


בין המנות ללא הגלוטן ניתן למצוא את ה- איספנחי, טפנד תרד, אגוזי מלך וחומץ בן יין ; את ה- פרקילוביו, קדרת בשר בשעועית ירוקה; את ה- צ'אנחי, שכבות כבש עם תפוחי אדמה, חציל, עגבנייה ועשבי תיבול ; וכמובן גם את ה- סליאנקה, הלא הוא הגולש של הגרוזינים. כל המנות הללו מצטרפות לתפריט עשיר ורחב, המלא באוצרות המטבח הגרוזיני המתהדר בטהרת התבלון המינימאלי, ואשר ממנו יכולים ליהנות הרגישים לגלוטן ללא כל חשש.

 

get-tickets
get-tickets

החבצלת 6

preloader

ה ירושלים מפת התיירות

הדפס
Text text text